Büyükşehir´in makine parkı güçleniyor

Fen İşleri Daire Başkanlığı bünyesine 4 adet iş makinesi alındı. Büyükşehir sınırlarının genişlemesiyle ihtiyaç ve çalışma temposu da artan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, makine parkına takviye yaptı.

Büyükşehir sınırlarının genişlemesiyle ihtiyaç ve çalışma temposu da artan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, makine parkına takviye yaptı. Fen İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde acil müdahaleler için kullanılacak olan 4 adet iş makinesi, önceki gün çalışmaya başladı.

YOL AÇMA VE ISLAH İÇİN
Kocaeli´nin her bölgesinde gerçekleştirdiği çalışmaları daha çok müteahhit firmalar aracılığıyla yürüten Büyükşehir Belediyesi, ham yol açma ve yol ıslah çalışmalarını ise ağırlıklı olarak kendi personeli ve araçlarıyla gerçekleştiriyor. Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte özellikle taşra bölgelerde yol açma çalışmalarına ağırlık veren Büyükşehir ekipleri, yeni iş makineleriyle daha hızlı ve kaliteli hizmet verecek. Ayrıca acil gelişen ihtiyaçlara da yine daha hızlı müdahale etme imkanı doğacak.

KEPÇELER KARLA MÜCADELEDE
İki adet lastikli yükleyici, bir adet hidrolik paletli eskavatör ve bir adet silindirden oluşan yeni iş makineleri, teslim alınır alınmaz görev bölgelerine sevk edildi. Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, lastikli yükleyici kepçelerin daha çok kış mevsiminde, karla mücadelede çalışmalarında kullanılacağını ifade etti.

KDV ÖDENMEDİ
Fen İşler Daire Başkanlığı Makine İkmal Şube Müdürlüğü bünyesinde kullanılacak olan iş makineleri, Büyükşehir Belediyesine toplam 1 milyon 600 bin YTL´ye mal oldu. Hazine Müsteşarlığı Yatırım Teşvik Belgesi kapsamında alındığı için, iş makinelerine KDV ödenmedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!