Büyükşehir`in Kullar fidanlığında büyük değişim

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin Kullar yolu üzerinde bulunan fidanlığında bir süre önce başlatılan düzenleme ve genişletme çalışmaları, büyük ölçüde tamamlandı.

Daha önce her yağmur yağdığında çamur ve bataklık haline gelen fidanlık, yeni çalışmalarla düzenli, kullanışlı ve verimli bir tesis halini aldı. Açık sera alanının yanına yapılması düşünülen bin 200 metrekarelik kapalı sera ile bölgede her türlü bitkinin her mevsimde ve düşük maliyetle yetiştirilmesi mümkün olacak.

ZEMİNE KALIN PLASTİK
Toplam 5 bin metrekarelik alanda yapılan çalışmaların en önemli ayağını, bitkilerin yerle bağlantısının kesilmesi oluşturuyor. Bu amaçla önce zemine dolgu malzemesi seriliyor, ardından kalın ve siyah plastikle boydan boya kaplanıyor.

YILDA 30 BİN KALİTELİ BİTKİ
200 bin adet saksılı bitki depolama kapasitesi bulunan serada, yıllık 30 bin civarında kaliteli bitki üretilecek. Bitki yetiştirme çalışmalarına ise önümüzdeki yılın ilk aylarında başlanacak. Serada ayrıca, damlama, sulama ve besleme sistemleri konusunda son teknolojinin araç ve gereçleri kullanılacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!