Büyükşehir´e yeni bayan boksör

BESYO öğrencisi Begüm, boks takımı ile antrenmanlara başladı

Özellikle SEKA Kağıtspor`un Büyükşehir ile birleşmesinin ardından lisanslı sporcu sayısı hızla artan Büyükşehir Kağıtspor, hemen hemen her gün bünyesinde yeni sporcular katmaya devam ediyor. Bay bayan ayrımı yapılmadan her branşta kapılarını spor severlere açık tutan lacivert beyazlı ekibin boks takımı, bir süre önce genç ve bayan bir sporcuya daha kapılarını açtı.

ANNESİNDEN ETKİLENMİŞ
Kocaeli Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu`nda öğrenimini sürdüren Begüm Özsezgin, Büyükşehir Kağıtspor Boks takımı bünyesinde antrenmanlara başladı. Spor yöneticiliği 2. sınıf öğrencisi olan Begüm, 19 yaşında ve İstanbul doğumlu. İstanbul`da yıllarca buz pateni sporu yapan Begüm, Büyükşehir Kağıtspor`un faaliyetlerini gördükten sonra bu çatı altında spor yapmaya karar vermiş ve soluğu boks takımı antrenmanında almış. Annesinin boks maçlarını izlerken yaşadığı heyecandan çok etkilendiğini belirten Özsezgin, boks sporunda bayanların da başarılı olması gerektiğine inandığı için bu sporu tercih ettiğini dile getiriyor.

“YENİ AMA AZİMLİYİM”
Begüm Özsezgin, “Boks maçlarını ve filmlerini televizyonda izlerken bu spora hep ilgi duymuşumdur. Kocaeli`nde de böyle bir sporun yapıldığını gazetelerde okudum. Boksta daha yeniyim. Ama her zaman azimli ve kararlı bir yapım vardır. Bu sporda başarılı olmayı hedefliyorum” sözleriyle görüşlerini belirtiyor.

“BAY BAYAN AYRIMI YOK”
Bayanların boks sporuna olan ilgisinin her geçen gün arttığına dikkat çeken antrenör Recep Özkar ise şunları söyledi: “Büyükşehir Kağıtspor kulübü olarak herkese kapılarımız açıktır. Bay bayan ayırımı gözetmeden sporu herkese yaymayı amaçlayan bir kulübün çatısı altındayız. Nagihan Gül gibi kaliteli bir bayan boksöre sahip olan kulübümüze, yeni bayan sporcuların katılması bizleri mutlu ediyor. Begüm`ün de Nagihan gibi başarılı olmasını umut ediyorum.”

Bizi;
sosyal medyada takip edin!