Büyükşehire “risk” eğitimi

İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı Kurulu`na risk konusunda seminer verildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı Kurulu´na, bu ayki toplantısında “risk” konusunda seminer verildi. Kalite ve Güvence Uzmanı Gül Özgür, kazalardan hastalıklara kadar her türlü olayın bu alana girdiğini söyledi.

ÖNLEM ALINMALI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Çöpoğlu,Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Osman Poyraz,  İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörü Dr. Bülent Baler ile İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı Kurulu üyelerinin katıldığı seminerde, risk konusu ele alındı. POAŞ Derince Madeni Yağ Fabrikası Kalite ve Güvence Uzmanı Gül Özgür, seminerde belirli bir tehlikeli olayın meydana gelme olasılığı ile bu olayın sonuçlarının ortaya çıkardığı zararın birleşiminin riski ifade ettiğini söyledi. Gül Özgür, kazaların veya mesleki hastalıkların risk anlamı taşıdığını, bunun için önlem almak gerektiğini söyledi.

PLANLAMA ŞART
Risk değerlendirmesinde sürecin önemine dikkat çeken Kalite ve Güvence Uzmanı Gül Özgür, “Risk değerlendirmesinde öncelikle planlama yapılmalı. İşyerinde yürütülen çalışmalar sınıflandırılmalı, bilgi ve veri toplanması yapılmalı, tehlikeler mutlaka tanımlanmalı, önlemler belirlenmeli, denetim, izleme ve gözden geçirmeye yapılarak, aksayan yönler bulunmalı” dedi.

ÇALIŞANLAR EĞİTİLMELİ
Risk değerlendirmesinde personel niteliğinin de önem taşıdığını vurgulayan Özgür, “Risk değerlendirilmesi işyerinde mevcut iş sağlığı ve güvenliği kuruluna ve işyeri sağlık ve güvenlik işçi temsilcisine danışılarak yapılmalı. Risk değerlendirme sonucunda işyerinde herhangi bir değişiklik kararının alınması durumunda, bu kararın uygulanması ile ilgili olarak tüm çalışanlar bilgilendirilmeli, eğitimleri sağlanmalı” şeklinde konuştu.

ÇÖPOĞLU TEŞEKKÜR ETTİ
Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Mustafa Çöpoğlu, belediyenin işçi sağlığına büyük önem verdiğini belirterek, “Büyükşehir olarak tüm kurum, kuruluş, işletme ve iştiraklerimizde İş Sağlığı ve Güvenliğine büyük önem vermekteyiz. Kurumlarımız arasında ilişkilerinde gelişmesi için çalışmalar yapmaktayız. Çalışan insanın sağlığı her şeyden önde gelir” diyerek, eğitimde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!