Büyükşehir´e hafriyat desteği

Sanayiden kaynaklanan çevre sorunları Çevre ve Orman Bakanlığı ile birlikte çözülecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sanayiden kaynaklaran çevre sorunlarına çözüm bulmak için Çevre ve Orman Bakanlığı ile ortak çalışma başlattı. Özellikle hafriyatların bertarafı konusunda Orman Bakanlığı Büyükşehir Belediyesine destek sözü verdi.

PEPE, BÜROKRAT GÖNDERDİ
Sanayi nedeniyle Türkiye´nin çevre sorunu yaşayan illerinin başında gelen Kocaeli, Çevre ve Orman Bakanlığı ile ortak çalışma sonucu bu sorununa çözüm bulacak. Büyükşehir Belediyesine destek veren Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Öztürk´ü Kocaeli´ne gönderdi. Büyükşehir Beledile Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Öztürk´ün görüşmesinye, Genel Sekreter Münir Karaloğlu, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, İZAYDAŞ Genel Müdürü Recep Bilal Şengün ve Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Necmi Kahraman katıldı.

GEBZE ELE ALINDI
Büyükşehir Belediyesinin özellikle Gebze´de hafriyat sahası konusunda yaşadığı sıkıntı görüşüldü. Bu sıkıntının gedirilmesi için Çevre ve Orman Bakanlığı Büyükşehir Belediyesine destek sözü verdi. Görüşme sırasında İSU ve sanayi kuruluşlarına ait arıtma çamurlarının, Nuh Çimento Fabrikası´nda berterafı gündeme geldi. Konunun daha detaylı bir şekilde ele alınması için 25 Aralık Pazartesi günü Nuh Çimento yetkililerinin de katılacağı geniş kapsamlı bir toplantı yapılacak.

DİĞER ÇEVRE SORUNLARI
Hafriyat sahası sorunun yanı sıra görüşmede deniz araçlarının bıraktığı atıklar, hurda lastikleri, beyaz eşya ve elektronik atıklar, hava kirliliği ve endüstriyel atıkların kontrolünde yaşanan sıkıntılar da masaya yatırılarak çözüm önerileri üzerinde duruldu. Çevre ve Orman Bakanlığı, özellikle temiz çevre için Büyükşehir Belediyesine yapacağı her çalışmada destek olacağını açıkladı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!