Büyükşehire anlamlı ödül

Özürlülerle ilgili yaptığı çalışmalar Başbakanlık tarafından ödüllendirildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin özürlülere yönelik çalışmaları, anlamlı bir ödül ile ödüllendirildi. Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı´nın 5 alanda düzenlediği, “Özürlü Dostu Belediyeler” yarışmasında, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi “Hayat Umuttur Projesi ” ile meslek edindirme dalında Türkiye üçüncüsü oldu.  Conrad Otel´de düzenlenen törende ödülü Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker aldı.

ÜST DÜZEY KATILIM
Ödül törenine Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, İstanbul Valisi Muammer Güler, milletvekilleri, belediye başkanları ile çok sayıda özürlü ve özürlü yakını katıldı. Yerel yönetimlerin özürlülere yönelik etkin, verimli  ve örnek çalışmalarının desteklenmesi ve tanıtılması amacı ile düzenlenen yarışmada Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin yanı sıra, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Nilüfer Belediyesi sundukları projeler ile ödül almaya değer bulundu.

YEREL YÖNETİMLERE ÇAĞRI
Törende konuşan Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, bakanlık olarak özürlülerin sorunlarının çözümü noktasında Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiç olmadığı kadar çok büyük çaba gösterdiklerini ifade etti. Özürlülerin hakları ve imkânlarını artırmak için önemli çalışmalara imza atıldığını belirten Çubukçu, “Onların toplum içinde üretken ve normal bireyler gibi kabul edilmesi için yerel yönetimlere ihtiyacımız var. Sizlerin desteği ve projeleri ile özürlü insanlarımızın sorunlarını aşmış olacağız” dedi.

İSTİHDAM ÖNEMLİ
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın özürlülerin istihdamı konusuna büyük önem verdiğini söyledi. Şahin, “Özürlü vatandaşlarımızın hayatın her alanında etkin olmaları için birçok projeye imza attık. Özellikle özürlülerin istihdamı konusunda çok ciddi adımlar atılması gerekiyor. Bu ödül töreninde ödüle layık görülen belediyeleri kutluyorum. Çok kutsal ve önemli bir hizmeti gerçekleştirmişlerdir. Özürlü sorunlarına her zamankinden daha çok değer veriyor ve çözümü için daha çok çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

ÖDÜLÜ İLYAS ŞEKER ALDI
Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. “Hayat Umuttur” projesi ile meslek edindirme dalında 3. olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nin ödülünü, görme özürlü İstanbul Milletvekili Lokman Ayva verdi. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, göreve geldikleri günden beri özürlülerin sorunlarını giderme konusunda çalışma yaptıklarını belirterek, bundan sonra aynı azimle bu çalışmaları sürdüreceklerini söyledi. Projenin mimarlarından olan Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu da törene katıldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!