Büyükşehir´e 3 otobüs daha

Mercedes marka son model otobüsler hizmete girdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, otobüs filosunu yenilemeye devam ediyor. Kısa bir süre önce alınan 6 küçük otobüsten sonra cuma günü de 3 adet Mercedes otobüs hizmete girdi.

BAŞKANA TANITILDI
Yeni otobüsler seferlere başlamadan önce Büyükşehir Belediye binası önünde Başkan İbrahim Karaosmanoğlu`na tanıtıldı. Otobüsleri beğenen Başkan Karaosmanoğlu Kocaelilere hayırlı olmasını diledi. 3 otobüsle birlikte Ulaşım Daire Başkanlığı bünyesindeki araç sayısı 69`a yükselirken, otobüslerin ihtiyaç duyulan hatlarda kullanılacağı belirtildi.

‘YEŞİL MOTOR`LU
Oturarak 35, ayakta 50 olmak üzere toplam 85 yolcu taşıma kapasitesine sahip bulunan Mercedes marka otobüslerin en önemli özelliği, “yeşil motor” olarak adlandırılan, egzoz dumanı doğaya en az zarar veren model olması.
Toplu taşımadaki sorunları bir nebze de olsa azaltacak olan otobüslerin tanesi, Büyükşehir Belediyesi`ne yaklaşık 200 milyar liraya mal oldu.