Büyükşehir´e 10 yeni otobüs

Yeni alınan otobüsler, engelli vatandaşları rahatlatacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma hizmeti için bazı hatlarda yaşanan sorunu gidermek amacıyla 10 yeni otobüs daha satın aldı. Engelliler düşünülerek dizayn edilmiş otobüslerin devreye girmesi ile birlikte, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı´nın elindeki otobüs sayısı 74´e yükseldi.

TÜRKİYE´DE İLK KEZ
Kocaeli´nin her köşesine ulaşım ağı kuran ve bütün hatları kira ile özelleştiren Büyükşehir Belediyesi, yolcu trafiğinin yoğun olduğu hatlara takviye amacıyla yeni otobüs satın aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, beraberindeki Genel Sekreter Münir Karaloğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu ve Başkan Danışmanı Ömer Polat ile birlikte otobüsleri inceledi. Ulaşım Daire Başkanı Selami Aydın´dan bilgi alan Başkan Karaosmanoğlu, otobüsleri çok beğendi. Özellikle engelli vatandaşlar için otobüs binme basamağının yere kadar indirilmesi özelliğini gören Başkan Karaosmanoğlu, engelliler için dizayn edilmiş otobüsün Türkiye´de ilk kez Kocaeli´de hizmete girmesine sevindi.

ENGELLİLERE HİZMET
Otobüsleri denemek için fuar içinde tur atan Başkan Karaosmanoğlu, Ulaşım Müdürlüğü´nde engelli olarak çalışan Nezahat Türk´ü de yanlarına aldı. Nezahat Türk, hiçbir zorluk çekmeden rahatça otobüse binmeyi başardı. Yeni yılda otobüs filosuna yeni otobüslerin katılabileceğine dikkat çeken Ulaşım Daire Başkanı Selami Aydın, otobüslerin içinde bulunan Televizyon ve Radyo gibi cihazların sadece özel günlerde duyuru amaçlı kullanılacağını belirtti. İçinde televizyon, radyo, vcd gibi çeşitli özellikleri olan otobüslerin klima özelliği de son sistem. Yeni alınan bu otobüsler oturarak 37 ve ayakta 35 yolcu olmak üzere toplam 72 kapasiteli.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!