Büyükşehir`den “Yüz Temel Eser Projesi”ne destek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere okumaları için önerilen 100 temel eser projesini desteklemeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi, Eğitim Kültür Daire Başkanlığı aracılığı ile Milli Eğitim Bakanlığı`nın önerdiği 100 temel eserden 6 takımı satın aldı. Kitapları Halk Kütüphanesi`ne teslim eden Büyükşehir Belediyesi daha sonra Kocaeli merkezdeki 16 lise ve 38 ilköğretim okulu ile temasa geçti. Proje gereği, okul yönetimi tarafından belirlenecek öğretmenler aracılığı ile Halk Kütüphanesi`nden seçilen kitapların öğrencilere okutulması sağlanacak. Haziran ayına kadar devam edecek olan uygulamada en çok kitabı okuyan ve en iyi özeti çıkaran iki öğrenci okul yönetimi tarafından belirlenecek. Öğretmenler her okuldan tespit edilen iki öğrencinin ismini Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Halk Kütüphanesi yetkililerine iletecek. Büyükşehir Belediyesi de yapacağı değerlendirmenin ardından başarılı bulduğu 20 öğrenciyi ödüllendirecek.

OKULLAR GELMEYE BAŞLADI
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi`nin bağlantıya geçtiği okullar geçen haftadan itibaren Halk Kütüphanesi`ne gelmeye başladı. Mehmetçik İlköğretim Okulu tarih öğretmenlerinden Nihat Şahin ve Türkçe öğretmeni Yaşar Karakoç, 40 kişilik öğrenci grubuyla Büyükşehir Belediyesi Halk Kütüphanesi`ne gelerek Kütüphane Sorumlusu Nilüfer Sunar`dan 15 adet kitap teslim aldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!