Büyükşehirden turizm denetimi

Kandıra sahillerindeki otel, motel, pansiyon ve lokantalar kontrolden geçirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaz sezonunun merkezi olan Kandıra sahillerinde sıkı denetim başlattı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaz sezonunun merkezi olan Kandıra sahillerinde sıkı denetim başlattı. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı´na bağlı Gıda Kontrol Şube ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Kandıra sahillerinde faaliyet gösteren otel, motel, pansiyon, lokanta, kafeterya, market, büfe gibi irili ufaklı tüm işyerlerini denetledi.

SINIFI GEÇTİLER
Yaz sezonu nedeniyle Kandıra sahillerindeki nüfusun 4´e katlaması, Büyükşehir Belediyesini harekete geçirdi. Sahillerde Hayat Kurtarma Timi ile insanların hayatını kurtaran Büyükşehir Belediyesi, karada ise tatilcilere hizmet veren iş yerlerine yönelik operasyonlar gerçekleştirdi. Yapılan denetimler sırasından, işletmelerin istenen koşulları sağlandığı görüldü. Ancak, sezonun yeni açılması nedeni ile çalışan personelin sağlık muayenelerinin yaptırılmamış olduğu tespit edilerek bu eksikliğin giderilmesi için, iş yeri sahiplerine 15 gün süre verildi.

EĞİTİCİ BİLGİLER VERİLDİ
Bu arada ekipler, denetim görevlerinin yanı sıra çalışan personele uyulması gereken temizlik kuralları, gıdaların nasıl muhafaza edileceği, mutfak düzeni, tuvalet temizliği gibi konularda da eğitici bilgiler verdi. Tatil için Kandıra sahillerini seçen insanların hoş tutulması istenirken, bu tür tavur ve davranışların bölgedeki turizm potansiyelini artıracağı belirtildi.

YAKIN TAKİP SÜRECEK
Büyükşehir Belediyesi olarak halkın sağlığına büyük önem verdiklerini söyleyen Sağlık Sosyal Hizmet Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz, başlatılan hijyen denetimlerinin bundan sonra da devam edeceğini söyledi. Dr. Poyraz, özellikle otel, motel ve pansiyon gibi konaklama yerlerini yakın takibe aldıklarını  ve sezon boyunca bu denetimlerin habersiz olarak süreceğini kaydetti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!