Büyükşehirden tüm köylere çocuk parkı

242 köyün tamamına oyun grupları konulacak

Kocaelindeki tüm köylerin su ve kanalizasyon sıkıntılarını ortadan kaldırmaya başlayan, bu yaz başlattığı çalışmayla da tüm köy yollarını asfaltlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, köyler için önemli bir projeye daha yakında start verecek. İl genelindeki 242 köyde çocuklar için oyun parkı oluşturulacak.

İHALESİ YAPILDI
Söz konusu çalışma için 26 Ağustosta Büyükşehir Belediyesinde ihale vardı. 300 adet yeni oyun grubu için açılan ihaleye iki firma katıldı. İhalede en yüksek teklifi 1 milyon 194 bin YTL ile Global Park, en düşük teklifi ise 794 bin 100 YTL ile Floteks Plastik Sanayi verdi.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE
Verilen teklifleri inceleyen ihale komisyonu, kararını önümüzdeki günlerde açıklayacak. Hemen ardından da oyun gruplarının monte edilmesine başlanacak. Az sayıdaki köyde bulunan oyun grupları da yenileriyle değiştirilecek. Bu sayede çocuklar temiz ve kendilerine uygun oyuncaklarla çocuklarını yaşama imkanı bulacak.