Büyükşehir´den Teknoloji Sınıfı

Şehit Er Ahsen Budak İlköğretim Okulu 20 bilgisayarlı sınıfa kavuştu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra`ya bağlı Kırkarmut Köyü Şehit Er Ahsen Budak İlköğretim Okulu`na 20 bilgisayarlı Teknoloji Sınıfı kurdu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra´ya bağlı Kırkarmut Köyü Şehit Er Ahsen Budak İlköğretim Okulu´na 20 bilgisayarlı Teknoloji Sınıfı kurdu. Sınıfın açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, eğitimli gençler sayesinde Türkiye´nin geleceğinin aydınlık olacağını söyledi.

ÖNCE KAHVALTI
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, tören öncesi erken saatlerde gittiği Kandıra´da Belediye Başkanı Mustafa Öğren´in düzenlediği kahvaltıya katıldı. Karaosmanoğlu kahvaltıyı Kaymakam Mehmet Sarıcan, AK Parti İlçe Başkanı Cengiz Kan, CHP İlçe Başkanı Muzaffer Yağız, MHP İlçe Başkanı Mensur Cici, Belediye Meclis üyeleri Mehmet Tımaç, Gökalp Çobanoğlu, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Onkun, ÇYDD Başkanı Sevim Deren, Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Güzel, muhtarlar ve esnaflarla birlikte yaptı. Kahvaltıda muhtarlar ve esnaf sorunlarını anlatma fırsatı buldu.

TEKNOLOJİ SINIFI
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve beraberindekiler daha sonra Kırkarmut Köyü´nde düzenlenen törene katıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehit Er Ahset Budak İlköğretim Okulu´nda yaptırılan 20 bilgisayarla Teknoloji Sınıfı´nın törenine yağmura rağmen bütün köylüler katıldı. Büyükşehir ayrıca aynı okulun çevre düzenlemesi ile gösteri salonunu da yaparak, eğitime büyük bir katkıda bulundu.

EĞİTİMİN HİZMETİNDEYİZ
Törende bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, çağdaş medeniyetlerin üstüne ancak eğitimle çıkılacağını söyledi. Bir eğitimci olarak her zaman eğitimin hizmetinde olacağını belirten  Karaosmanoğlu, “Eğitimli gençlerimiz sayesinde ülkemizin geleceği aydınlık. Çağdaş ülkeler düzeyine çıkmamız, her alanda o ülkelerle yarışmamız, eğitimli gençlerimiz sayesinde olacaktır. Onun için çocuklarımıza iyi bir eğitim vermek zorundayız” dedi. Başkan Karaosmanoğlu yağmur altında ıslanan köylülere seslenerek, “Bakın burada birlikte ıslandık, birlikte yürüyeceğiz. Nereye? En modern, en gelişmiş en çağdaş Avrupa kenti olma yoluna?” sözleri ile Kocaeli´nin hedefini gösterdi. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından donatılan 20 bilgisayarlı sınıf törenle hizmete açıldı.

KÖYDE DEFİLE
Öte yandan aynı okulda köyde yaşamını sürdüren 20 genç kız için açılan biçki dikiş kursunun mezuniyet töreni de yapıldı. Genç kızlara törenle sertifikaları dağıtılırken, kurs döneminde yaptıkları göz nuru işlemeler ile açtıkları sergi büyük beğeni topladı. Bununla yetinmeyen 20 genç kız, yaptıkları elbiseleri defile düzenleyerek sergiledi. Kendi diktikleri elbiseleri kendileri sergileyen kızların bu davranışı, köylüler tarafından büyük alkış aldı.

ÖGRENCİLERE ÖDÜL
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, tören sonrası Milli Eğitim Bakanlığı´nın açtığı ödüllü Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarışması´nda dereceye giren Kandıra´ya bağlı Kocakaymaz Köyü´ndeki Yunus Emre İlköğretim Okulu´nun mucit öğrencilerini ve öğretmenleri ile bir araya geldi. Hazırladıkları “Biyogaz Pınarı” projesi ile Türkiye genelinde dereceye giren iki köy ilköğretim okulundan biri olan Yunus Emre İlköğretim Okulu öğrencilerini altın ile ödüllendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, “Kimse merak etmesin. Bu gençler bu ülkeyi çağdaş düzeye taşıyacak kapasitede. Sizlerle gurur duyuyoruz” sözleri ile öğrencileri kutladı. Kaymakam Mehmet Sarıcan´da çocuklara hediyeler verdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!