Büyükşehirden “tarihe” alternatif yol

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bakımsızlıktan kullanılamaz hale gelen Karamürsel ilçesindeki tarihi Valide Sultan Köprüsü´nün yanına geçici olarak yeni yol yapıyor. Vatandaşların daha fazla mağdur olmaması için duruma el koyan Büyükşehir, alternatif yolu bu hafta içinde araç trafiğine açacak. Karamürsel´in Yalakdere beldesine yapılan yeni yolun açılmasıyla özellikle çocuklar okullarına daha rahat ve güvenli bir şekilde ulaşabilecek.

RİSK OLUŞTURMAYA BAŞLADI
17. yüzyıl Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden olan Valide Sultan Köprüsü, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında yer alıyor. Köprünün restorasyon çalışmaları geciktikçe çevreye olan riski de artıyor. Taşları dökülmeye başlayan köprü geçtiğimiz günlerde ağır tonajlı araç trafiğine de kapatıldı. Köprüyü en fazla Yalakdere İlköğretim Okulu öğrencileri kullanıyor. Büyükşehir özellikle çocukların güvenliği için yolu biran önce hayata geçirmeyi hedefliyor.

BAŞKAN ALTUN´DAN TEŞEKKÜR
Öte yandan Kızderbent Belediye Başkanı Nurettin Altun da Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yol çalışmasında incelemelerde bulundu. Tarihi Valide Sultan Köprüsü´nün önemli bir geçiş noktası olduğunu söyleyen Başkan Altun, “Ancak bu köprü bakımsızlıktan tehlike oluşturur duruma geldi. Büyükşehir kısa sürede buradaki duruma el atarak soruna çözüm üretti. Yetkililere teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Alternatif yol çalışmasını Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı´na bağlı Makine İkmal Şube Müdürlüğü ekipleri yürütüyor. Alternatif yol için ilk olarak dere islah çalışması yapıldı ve suların saha dışına atılmasına yarayan büzler yerleştirildi. Bu hafta içinde hizmete girmesi hedeflenen yol için ekipler, dolgu çalışmasına hız verdi. Alternatif yol 7 metre genişliğinde ve 20 metre uzunluğunda olacak.