Büyükşehir´den sporda tesis atağı

Alt yapının önemli eksik ve ihtiyaçları bir bir gideriliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ilimizde kısıtlı sayıda bulunan spor tesislerinin sayı ve kalitesini artırmak için çalışmalarını hızlandırdı. Bazı tesislerin inşaatı için ihale aşamasına gelinirken, bazılarında çalışmalara start verildi. Bazılarında ise ihale sonucunun açıklanması bekleniyor.

GEBZE VE GÖLCÜK`TE BAŞLADI
Geçen yıl Kocaeli`ndeki tüm amatör spor kulüplerine malzeme yardımında bulunan  Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl başlattığı tesisleşme atağını sürdürüyor. Sporcuların daha olumlu şartlarda çalışabilmesi için öncelikli olarak tesislerin iyileştirilmesine ağırlık veren Büyükşehir, işe Gebze Metin Oktay Stadı`nın yanındaki toprak saha ile Gölcük Kavaklı Stadı`ndan başladı.

AVRUPA STANDARTLARINDA
Yapılacak düzenlemelerle Avrupa standartlarına kavuşacak olan bu iki statta, öncelikli olarak toprak saha çimlendirilecek. Ardından FİFA standartlarına uygun kapalı tribünler, gece maçı oynanabilmesi için ışıklandırma, çimler için otomatik sulama tesisatı, soyunma odaları ile çevre düzenlemesi yapılacak. Bu özellikle yapılan veya yapılacak olan tüm tesislerde bulunacak.
Sadece futbola değil, sporun her branşına önem veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Orhan Mahallesi Spor Kompleksi`nde olduğu gibi yer ve projenin uygun olması halinde futbol sahalarının yanlarına voleybol ve basketbol sahaları da yaptıracak.

SIRADA DİĞERLERİ VAR
İhalesi sonuçlanan Değirmendere Stadı, Orhan Mahallesi Spor Kompleksi ve Şirintepe Futbol Sahaları Bakımı ile ilgili çalışmalar, önümüzdeki günlerde start alacak.
Fizibilite çalışmaları halen devam eden Dilovası, Körfez ve Suadiye sahalarının Avrupa standartlarına uygun bir hale getirilmesi projeleri ise, ileriki günlerde bir bir ihaleye çıkacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!