Büyükşehir´den spora 50 milyon YTL

Başkan Karaosmanoğlu, Bakan Şahin´in de katıldığı Spor Şurası´nda açıkladı

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü`nün düzenlediği “2005 Yılı Çalışma ve 2006 Yılı Planlama Toplantısı", dün Grand Yükseliş Otel`de başladı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile 81 şehrin gençlik ve spor il müdürlerinin de katıldığı üç günlük toplantının yerel boyutuna, Büyükşehir`in spora yaptığı yatırımlar damgasını vurdu.

MALKOÇ`TAN BÜYÜKŞEHİR`E ÖVGÜ
Türk sporunun dün, bugün ve yarının konuşulduğu “şura” niteliğindeki toplantının açılış konuşmasını Kocaeli Gençlik ve Spor Müdürü Kenan Malkoç yaptı. Lisanlı sporcu sayısını 70 binden 100 bine çıkarmak istediklerini anlatan Malkoç, bir yandan kendilerinin bir yandan da Büyükşehir Belediyesi`nin Kocaeli`nde önemli alt yapı çalışmaları gerçekleştirdiğini ifade etti. Malkoç, “Büyükşehir Belediyesi 34 projeyi hayata geçirmiş durumda. Birçok proje de yıl sonuna kadar tamamlanacak” dedi.

“ALT YAPIYI GÜÇLENDİRECEĞİZ”
Sporun çağın en büyük tanıtım araçlarından biri olduğunu vurgulayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise “Büyükşehir Belediyesi olarak spor kültürünü oluşturmak, sporu tabana yaymak ve halkımıza en iyi şekilde spor olanaklarını sunmaya çalışıyoruz” dedi. Kocaeli`nin sporcu bakımından zengin, tesis bakımından ise fakir bir kent olduğunu vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, sportif yatırımlara start verdiklerini, çalışmalarında daha çok alt yapı tesislerine ağırlık vereceklerini anlattı. 2005-2006 döneminde spora 50 milyon YTL kaynak ayırdıklarını ifade eden Karaosmanoğlu, son olarak sadece gençlere değil, 7`den 70`e herkese spor yaptırmak istediklerini dile getirdi.

“KOCAELİ UYGUN BİR KENT”
Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay da, İstanbul`dan sonra spora en büyük yatırım yapan kentin Kocaeli olduğunu, bunun da anlamlı ve önemli olduğunu söyledi. Çok büyük organizasyonları İstanbul`da, diğerlerini ise Anadolu`da düzenlemek istediklerini ifade eden Atalay, şöyle konuştu: “Kocaeli bu tür organizasyonlar için son derece uygun. Tesisleşme yönünde başlayan çalışmalar da olumlu katkı sağlayacaktır. Bu tesislerin inşasından sonra önemli yarışmalara Kocaeli`nin ev sahipliği yapacağı inancındayım.”
Kocaeli Valisi Erdal Ata, Kocaeli`nde spora yapılan yatırımların arttığını, Büyükşehir Belediyesi ile İl Özel İdaresi`nin her beldeye spor tesisi kazandırmak amacıyla önemli çalışmalar yaptığını söyledi.

“YEREL YÖNETİMLER GÜÇLENECEK”
Sporda tesisleşmenin önemine dikkat çeken Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin de, mevcut açığın kapatılabilmesi için yerel kaynaklara ve yerinden yönetime ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Daha sonra Kocaeli`ndeki yatırımlara değinen Şahin, “Yıllar önce temeli atılan 5 bin kişilik spor salonu için 2 milyon YTL, Gebze Stadı için 800 bin YTL ayrıldı. Bu tesisler elbette bu bütçeyle tamamlanamaz. Bu nedenle hükümet olarak yerel yönetimleri güçlendirmeyi hedefliyoruz. Şu ana kadar yapılanlar bundan sonra yapılacakların teminatıdır. Büyükşehir`in spora 50 milyon, Kocaeli Valiliği`nin de 60 milyon YTL kaynak ayırması önemli bir göstergedir” dedi.

“SPORCU SAYISI ARTMALI”
Tesisleşmeyle birlikte lisanslı sporcu sayısını yükseltmek, sporu tabana yaymak gerektiğini belirten Şahin, “Avrupa`nın birçok ülkesinden daha fazla genç nüfusa sahibiz. Ancak onların spordaki başarıları bizden daha fazla. Hükümet olarak spor alanlarını sivil alan olarak görüyoruz. Futboldan başka 16 federasyona özerklik verildi. Ayrıca sponsorluk yasasıyla ilave imkanlar sağlıyor. Biz hükümet ve siyasiler olarak sporun içinde yer almak istemiyoruz” şeklinde konuştu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!