Büyükşehir´den Siretiye´ye de hizmet

İhsaniye´ye bağlı köyün yeni mezarlık alanına yeni yüz

Kocaeli`nin tamamını sınırları içinde bulunduran, ilimizdeki pek çok köye bugüne kadar çeşitli hizmetler götüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcük İhsaniye`ye bağlı Siretiye köyünün mezarlık sorununu çözüme kavuşturdu. Yetersiz olan mevcut mezarlığın yanındaki bin metrekarelik yer, ihtiyaçları karşılayacak modern bir hale getirildi.

 

YENİ MEZARLIK İÇİN YAPILANLAR
Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında önce mezarlığın alt ve üst kısmı 2 metre yüksekliğindeki taş duvar ile çevrildi. Daha sonra mezarlık alanı, Çayırova ve İzmit Üçtepeler`de olduğu gibi yürüyüş yolları ile bölündü, sıralı bir hale getirildi. Yağışlı havalarda cenaze sahiplerinin yağmur ve kar altında kalmamaları, cenaze namazını rahat bir şekilde kılabilmeleri için yaklaşık 50 metrekarelik bir alanı kapsayan sundurma yapıldı.

ÖRNEK OLACAK
İhsaniye`ye bağlı bulunan, Hamidiye`yi geçtikten sonra, Ümmiye ile Mamuriye köyleri arasında bulunan Siretiye köyü, kısa bir süre içinde çevre düzenlemesinin de tamamlanmasıyla çok güzel ve düzenli bir mezarlık alanına kavuşmuş olacak. Doğal güzellikleriyle insanı büyüleyen bölgenin insanları, mezarlık konusunda uzun bir süre daha sıkıntı çekmeyecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!