Büyükşehir´den “şeker” gibi denetim

Tarihi geçmiş bozuk şekerler yapılan denetimlerde ortaya çıkartıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ramazan Bayramı nedeniyle denetimlerini sıklaştırdı. Zabıta Daire Başkanlığı´na bağlı ekipler bugün kent merkezinde bayram şekeri satan dükkânları denetledi. Yapılan denetimler sonucu insan sağlığına zararlı olan ve tarihi geçmiş şekerlemelere el konularak imha edildi. Büyükşehir Belediyesi Zabıta ve Gıda Kontrol ekipleri denetimlerinin Ramazan Bayramı süresince devam edeceğini kaydetti. Ekipler vatandaşlardan da tarihi geçmiş, şekil ve renk bozukluğuna uğramış şekerlemeleri satın almamaları konusunda uyardı. Zabıta ekipleri ayrıca bu tür iş yerlerinin ALO 153 Zabıta hattına ihbar edilmesi konusunda yardım istedi.

 

SIKI DENETİM
Büyükşehir Belediyesi yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle başta şekerleme dükkanları olmak üzere çeşitli iş yerlerine yönelik denetimlerine hız verdi. Ekipler Ramazan Bayramı´nın aynı zamanda şeker bayramı olarak kutlanması nedeniyle, şeker satan işyerlerini yakın markaja aldı. Vatandaşların sağlıklı gıda maddeleri almasına büyük önem veren Zabıta ekipleri bu hafta başından beri il genelindeki işyerlerini denetledi.

BOZUK ŞEKERLER TESPİT EDİLDİ
Yapılan denetimlerde çok miktarda şekerlemenin bozuk ve tarihinin geçmiş olduğu belirlendi. Gıda Kontrol uzmanları şekerlemeleri kontrol ederek, insan sağlığına zararlı olanları tespit etti. Tespitlerin ardından Zabıta ekipleri de bozuk mamulleri imha etti. Bozuk şekerlemeler satan işyerleri için de yasal işlem yapıldı.

ALO 153´E BİLDİRİN
Öte yandan Büyükşehir Zabıta Denetim ekipleri vatandaşları bozuk ve tarihi geçmiş gıda maddeleri satan işyerlerine karşı uyardı. Vatandaşlardan bu tür gıdaları satın almamalarını isteyen Zabıta Denetim Ekipleri ayrıca vatandaşlardan da bu tür yerleri ihbar etmelerini istedi. Vatandaşlar, tarihi geçmiş ve insan sağlığını tehdit eden gıda maddeleri ile ilgili ihbarlarını ALO 153 Zabıta hattına yapabilir.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!