Büyükşehir´den Ramazan´da 78 ayrı etkinlik

Merkez Doğu Kışla´daki dev Ramazan Çadırı. Ancak Halk Eğitim Merkezi ile 6 ilçede de çeşitli programlar yapılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin Ramazan ayında gerçekleştireceği kültürel etkinliklerin programı netleşti. Bu yıl Bekirpaşa eski Doğu Kışla`da 7.5 dönümlük bir alan üzerinde kurulacak dev çadır içinde, yine birbirinden farklı ve kaliteli çok sayıda etkinlik gerçekleştirilecek.

ÇOCUK PROGRAMLARI
Etkinliklerin önemli bir bölümü çocuklara yönelik olacak. Balon Şişirme, Sandalye Kapma, Mumyalama, Yoğurt Yeme gibi birbirinden ilginç yarışmalar, Hacivat Karagöz ve Mutsuz Prenses gibi oyunlar, özel skeç ve gösteriler, onlara Ramazan`da çocuk olmanın avantajını hissettirecek. Yine “Çocuğunuzu Tanıyor musunuz?” ve “Eşinizi Tanıyor musunuz?” yarışmaları da çadır coşkusuna ayrı bir renk katacak.

6 BÜYÜK KONSER
Büyükşehir Belediyesi`nin Ramazan ayı etkinlikleri içinde 6 ayrı konser programı yer alacak. Ramazan`ın ilk gününde İbrahim Sadri ile Yücel Arzen sahneye çıkacak. Daha sonraki günler ise Türk Tasavvuf Müziği dalında Erkan Mutlu, Türk Halk Müziği`nin güçlü sesi Fatih Kısaparmak, Deniz Feneri`nin sunucusu Uğur Arslan, Türk Sanat Müziği`nin genç, tanınan ve sevilen ismi Sami Aksu, Ramazan Çadırı`nda konser verecek. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu yaşayacağımız günün akşamında ise Türk Hafif Müziği`nin dev yorumcularından Kayahan, Anıtpark`ta muhteşem bir konser verecek.  

DİLİPAK`TAN ENGİN NOYAN`A
Ramazan ayı etkinlik programında ayrıca, tasavvuf korosu konserleri ile güncel ve dini konulara ilişkin konferanslar da yer alacak. Bu etkinliklerde Abdurrahman Dilipak, Ahmet Taşgetiren, Engin Noyan, Senai Demirci, Prof. Cevat Babuna, Mustafa Armağan, Rahim Er, Yavuz Bülent Bakiler, Mustafa Miyasoğlu, Mustafa Özcan gibi isimler yine ilgiyle takip edilecek.
İzmit Halk Eğitim Merkezi Salonu`nda yine sivil toplum kuruluşlarıyla ortaklaşa düzenlenecek konferanslara da önemli konuşmacılar katılacak. Bu etkinlikler ise saat 21.00`de başlayacak.

İLÇELERDE PROGRAMLAR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu yıl geçen yıllardan farklı olarak ilçe belediyelerine de program desteği verecek. Belediyelerden gelen talepler doğrultusunda, onların belirlediği tarih ve yerlerde icra edilecek paket içinde, Savni Sami Özer konseri, bir konferans, TIR Tiyatrosu ve Tasavvuf Korosu konseri yer alacak.

DOĞU KIŞLA RAMAZAN ÇADIRI`NDAKİ ETKİNLİKLER
5 Ekim Çarşamba: (Saat 19.30) Çocuk eğlenceleri, Adam Olacak Çocuk, Balon Şişirme, Tersini Yap yarışmaları. (21.00) İbrahim Sadri&Yücel Arzen`den stand up ve konser.
6 Ekim Perşembe: (Saat 19.30) Çocuk eğlenceleri, Folklor ve sihirbaz. (21.00) Kocaeli Müftülüğü`nce sohbet ve Kur`an ziyafeti.
7 Ekim Cuma: (Saat 19.30) Çocuk eğlenceleri, Dart Oyunu, Mumyalama, Kostüm Giydirme, Canlı Müzik, Sandalye Kapma. (21.00) Prof. Dr. Cevat Babuna`dan konferans. Konu: Kainatın yaratılışı.
8 Ekim Cumartesi: (Saat 19.30) Hacivat, Karagöz. Meddah oyunu. (21.00) Engin Noyan`la sohbet. Konu: Kur`anla Yaşamak, Kur`anı Yaşamak.
9 Ekim Pazar: (Saat 19.30) Tiyatro-Ütopya, Ailelere yönelik eğlence programı, skeçler. (21.00) Erkan Mutlu`dan Tasavvuf Müziği konseri.
10 Ekim Pazartesi: (Saat 21.00) Diloş Abla, “Masal Ormanı” isimli çocuk tiyatrosu.
11 Ekim Salı: (Saat 21.00) Çocuk eğlencesi, folklor, sihirbaz.
12 Ekim Çarşamba: (Saat 21.00) Çocuklar için tiyatro, Hacivat ve Karagöz.
13 Ekim Perşembe: (Saat 21.00) Hacivat ve Karagöz, Meddah Ortaoyunu.
14 Ekim Cuma: (Saat 19.30) Çocuk eğlenceleri, Çocuğunuzu Tanıyor musunuz? Balon Patlatma, Kostüm Giydirme, Canlı Müzik. (21.00) Gazeteci Yazar Rahim Er ile Güncel Meseleler.
15 Ekim Cumartesi: (Saat 19.30) Tiyatro Ütopya. Ailelere Yönelik Özel Eğlenceler, Skeçler, Çarkıfelek, Ses ve Özel Yetenek Yarışması. (21.00) Fatih Kısaparmak`tan konser.
16 Ekim Pazar: (Saat 19.30) Hacivat ve Karagöz, Aşukla Maşuk. (21.00) Vehbi Vakkasoğlu`ndan konferans. Konu: Ramazan Medeniyeti.
17 Ekim Pazartesi: (21.00) Çocuklar için tiyatro, Mutsuz Prenses.
18 Ekim Salı: (Saat 21.00) Çocuk eğlenceleri, Sihirbaz, Aşukla Maşuk.
19 Ekim Çarşamba: (Saat 19.30) Skeçler, Canlı Müzik, Ses Yarışması, Çarkıfelek. (21.00) Deniz Feneri Uğur Arslan konseri.
20 Ekim Perşembe: (21.00) Çocuklar için tiyatro, Masal Ormanı.
21 Ekim Cuma: (Saat 19.00) Skeç, Meddah Ortaoyunu. (21.00) Araştırmacı yazar Turgut Aksu`dan konferans. Konu: Kur`an Mucizeleri.
22 Ekim Cumartesi: (Saat 19.00) Skeç, Ailelere Yönelik Çarkıfelek, Eşinizi Tanıyor musunuz? Ses Yarışması. (21.00) Sami Aksu`dan Türk Sanat Müziği konseri.
23 Ekim Pazar: (Saat 21.00) Çocuklar için tiyatro, Şirinler, Nasrettin Hoca.
24 Ekim Pazartesi: (Saat 21.00) Çocuk eğlenceleri, Dart Oyunu, Kostüm Giydirme, Mumyalama.
25 Ekim Salı: (Saat 19.00) Hacivat ve Karagöz, Meddah Ortaoyunu. (21.00) Prof. Yavuz Bülent Bakiler`den konferans. Konu: Türkiye`ye Parçalama Planları.
26 Ekim Çarşamba: (Saat 21.00) Çocuklar için tiyatro Zıgırın Oyunu.
27 Ekim Perşembe: (Saat 21.00) Çocuklar için tiyatro: Mutsuz Prens, Hacivat ve Karagöz.
28 Ekim Cuma: (Saat 19.00) Çocuk eğlenceleri, Balon Şişirme, Sandalye Kapma, Yoğurt Yeme yarışmaları. (21.00) Dr. Senai Demirci. Konu: Kahve Tadında Sohbetler.
30 Ekim Pazar: (Saat 19.00) Çocuk eğlenceleri, Yumurta Taşıma, Tersini Yap, Çocuğunuzu Tanıyor musunuz? (21.00) Gazeteci yazar Ahmet Taşgetiren`den konferans. Konu: İslam`ı Aşkla Yaşamak.
31 Ekim Pazartesi: (Saat 21.00) Çocuklar için tiyatro, Hacivat ve Karagöz.
1 Kasım Salı: (Saat 21.00) Çocuk eğlenceleri, Folklor, Sihirbaz, Hacivat ve Karagöz.
2 Kasım Çarşamba: (Saat 21.00) Çocuklar için tiyatro, Şirinler.

İZMİT HALK EĞİTİM MERKEZİ SALONU`NDAKİ ETKİNLİKLER

(Bütün programlar saat 21.00`de başlayacak)
6 Ekim Perşembe: Kocaeli Kitap Kulübü`nün katkılarıyla Sadi Yüksel`den “Değişmeyen Gündemimiz Tevhid” konulu konferans.
8 Ekim Cumartesi: İlim Yayma Cemiyeti`nin katkılarıyla Abdurrahman Dilipak`tan “Türkiye`nin Dünya Konjonktüründeki Yeri” konulu konferans.
9 Ekim Pazar: Bilim Kültür Sanat Derneği`nin katkılarıyla Yrd. Doç. Dr. Hayati Yılmaz`dan “İslamda Sosyal Dayanışma” konulu konferans.
11 Ekim Salı: Mazlum-Der Genel Başkanı Cevat Özkaya`dan “Zulmü Karşı Adaletli Duruş Nasıl Olmalı?” konulu konferans.
12 Ekim Çarşamba: Bahar Derneği`nden konferans.
13 Ekim Perşembe: Prof. Dr. Raşit Küçük`ten “Sünnetin Hayatımızdaki Yeri” konulu konferans.
15 Ekim Cumartesi: Mustafa Arman`dan “Kır Zincirini Osmanlı” konulu konferans.
23 Ekim Pazar: Prof. Dr. Hüseyin Algül`den “Ramazan Ufkunda Hz. Peygamber Sevgisi” konulu konferans.
26 Ekim Çarşamba: Hanımlar Derneği`nin katkılarıyla Nuray Kesercioğlu`ndan “Ramazan ve Kadir Gecesi” konulu konferans.
27 Ekim Perşembe: Mustafa Miyasoğlu`ndan konferans.
30 Ekim Pazar: Kocaeli Kitap Kulübü`nün katkılarıyla Şerafettin Kalay`dan “Sahabeyi Anlamak” konulu konferans.
1 Kasım Salı: Memur-Sen İl Temsilciliği`nin katkılarıyla gazeteci yazar Mustafa Özcan`dan “Türkiye ve Dünya Nereye Gidiyor” konulu konferans.

İLÇELERDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK ETKİNLİKLER
(Bütün programlar saat 21.00`de başlayacak)
KARAMÜRSEL:
7 Ekim Cuma, Belediye Kültür Merkezi`nde Doç. Dr. Sefa Saygılı`dan “Stres ve Sağlığımız” konulu konferans. 21 Ekim Cuma, Belediye Kültür Merkezi`nde Tasavvuf Korosu konseri. 31 Ekim Pazartesi, İlhan Çınar Alanı`nda TIR Tiyatrosu.
GÖLCÜK: 8 Ekim Cumartesi, Tasavvuf Korosu konseri. 24 Ekim Pazartesi, Savni Sami Özer konseri. 26 Ekim Çarşamba, Prof. Nebi Bozkurt`tan “Türkiye`nin Problemleri ve Din” konulu konferans. 2 Kasım Çarşamba, TIR Tiyatrosu. Etkinliklerin tamamı Anıtpark`ta gerçekleştirilecek.
KANDIRA: 13 Ekim Perşembe, Prof. Turan Güneş Kültür Sitesi`nde Tasavvuf Korosu konseri. 16 Ekim Pazar, Anadolu Lisesi bahçesinde TIR Tiyatrosu. (Sadece bu etkinlik 20.00`de başlayacak). 20 Ekim Perşembe, Prof. Turan Güneş Kültür Sitesi`nde Savni Sami Özer konseri.
DERİNCE: 17 Ekim Pazartesi, 60 Evler Sahili`nde Savni Sami Özer konseri. 21 Ekim Cuma, 60 Evler Sahili`nde Ramazan Kaya`dan “Sözün Gücü” konulu konferans. 25 Ekim Salı, 60 Evler Sahili`nde Tasavvuf Korosu konseri. 1 Kasım Salı, Yenikent Galaksi`de TIR Tiyatrosu.
KÖRFEZ: 14 Ekim Cuma, Tasavvuf Korosu konseri. 27 Ekim Perşembe, Savni Sami Özer konseri. 29 Ekim Cumartesi, TIR Tiyatrosu. Etkinliklerin tamamı Körfez Belediyesi önünde gerçekleştirilecek. 
GEBZE: 8 Ekim Cumartesi, Belediye Kültür Salonu`nda İ. Lütfü Çakan`dan “Sahabe Kıvamı” konulu konferans. 10 Ekim Pazartesi, Belediye Kültür Salonu`nda Savni Sami Özer konseri. 24 Ekim Pazartesi, AKSE Sapağı`nda TIR Tiyatrosu. 25 Ekim Salı, Yeni Mahalle`de Tasavvuf Korosu konseri.  27 Ekim Perşembe, İstasyon Mahallesi`nde TIR Tiyatrosu. 28 Ekim Cuma, Beylikbağı`nda TIR Tiyatrosu, 30 Ekim Pazar, Belediye Kültür Salonu`nda Tasavvuf Korosu konseri.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!