Büyükşehir´den Pakistan´a büyük yardım

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 7.6 şiddetindeki depremle yerle bir olan kardeş ülke Pakistan`a önemli miktarda ayni yardım yapmaya hazırlanıyor. Sağlık ve gıda ihtiyaçlarına yönelik yardımlar 10 gün içinde depremzedelere ulaştırılacak.

NELER GÖNDERİLECEK?
Resmi kayıtlara göre 50 bin kişinin hayatını kaybettiği Pakistan`a yapılacak yardım paketi içinde, günlük 10 bin ekmek üretecek bir fırın, günlük 2 bin 500 kişiye sıcak yemek yapacak bir aşevi, 10`un üzerinde diyaliz makinesi, röntgen cihazı ve laboratuar yer alıyor. Bölgede uzun süreli yardım hizmeti vermeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, ayrıca bol miktarda çadır ve diğer malzemelerden de gönderecek. Belediyeye bağlı doktorlar, poliklinik hizmeti verecek.

AÇE TECRÜBESİ
Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Endonezya-Açe depremindeki tecrübeleri nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile sivil toplum kuruluşlarının yöneticileriyle bir araya geldi. İstanbul`da gerçekleştirilen toplantıya, İstanbul Büyükşehir Belediyesi adına bölgede inceleme yapan İsmail Hakkı Turunç ile Kamil Kayabaş, Kimse Yok Mu Derneği Başkanı Mehmet Z. Özkara, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nden Ömer Polat, Fahrettin Kandemir, Gültekin Görüm ve Ercüment Yıldırım katıldı.

10 GÜN SONRA GİDECEK
Birincil ihtiyaçların tespiti ve yardımların gönderilme şeklinin belirlenmesi amacıyla gerçekleştirilen toplantıda, bölgeye bir öncü heyet gönderilmesinin doğru olacağı ifade edildi. Heyetin vereceği rapor doğrultusunda yardım malzemelerinin hangi bölgeye ve hangi yolla gönderileceğine de netlik kazandırılacak. Malzemeler ise yaklaşık 10 gün sonra gidecek. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, ayni yardımların çoğaltılması konusunda başta Deniz Feneri Derneği olmak üzere sivil toplum kuruluşlarıyla da görüş alışverişi yaptıklarını söyledi.