Büyükşehir`den muhtaç ailelere 1 milyon pide

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında önemli bir sosyal projeyi hayata geçirecek. İl genelindeki maddi durumu bozuk olan ailelere, bir ay boyunca bedava pide dağıtılacak.

HER GÜN 1 ÇİFTLİ

Kocaeli Fırıncılar Odası ile birlikte organize edilen uygulamadan yararlanacak yaklaşık 32 bin aileye, ücretsiz pide almalarını sağlayacak fiş dağıtımına başlanıyor. Kendilerine verilecek fişlerle en yakın ekmek fırınına gidecek olan vatandaşlar, her gün bir çiftli pideyi ücretsiz olarak alabilecek. Ay boyunca dağıtımı yapılacak pide miktarının 1 milyon adeti (500 bin çiftli) bulması bekleniyor. Pide yardımı yapılacak ailelerin belirlenmesinde ise, İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, sivil toplum kuruluşları ve muhtarlardan yardım alınıyor.

İSİMLERİN BELİRLENMESİ

Pide yardımının ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşması konusunda büyük titizlik gösterdiklerini belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, konuyla ilgili olarak “Bir pide dahi olsa ihtiyaç sahiplerinin sofrasına katkı yapabiliyorsak, bundan mutlu oluruz. Yine Ramazan ayında 5 bin aileye kuru gıda yardımında bulunacağız. Gelir dağılımındaki dengesizlikleri kapatmaya yönelik sosyal çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek” değerlendirmesini yaptı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!