Büyükşehir´den kimse nem kapmasın

Başkan Vekili Şeker, dürüst ve şeffaf politika izlediklerini söyledi

Görsem Görme Engelliler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Kocaeli Şube Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri dün Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker`i makamında ziyaret etti. Kapılarının herkese açık olduğunu söyleyen Başkan Şeker, “Büyükşehir`den kimse nem kapmasın. Bizde her şey açık ve şeffaftır” dedi.

İSTENİLEN YAPILACAK
Dernek Başkanı Dursun Karaman, yönetim kurulu üyeleri Hüseyin Berton, Vahit Turhan ve Gülden Ayaz`ın, sorunlarını anlatmak için Başkan Vekili İlyas Şekeri ziyaret etti. Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu`nun da hazır bulunduğu ziyaret sırasında konuşan Şeker, sözleri ile her kesime mesaj verdi. Özürlüler için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin var gücüyle çalışıp, Türkiye`ye önderlik ettiğini hatırlatan İlyas Şeker, “Özürlüler için büyük yatırımlar yapmaktayız. Sayın Başkanımızın direktifleriyle birçok sosyal projeleri hayata geçirdik. 2006 yılında “Alo Özürlü Hattı” kuruyoruz. Araçlarımız alındı. Sesli sinyalizasyon üzerine çalışıyoruz. Yürüyüş yolunda görme engelliler için istenen yapılacaktır” sözleri ile özürlülere müjde verdi.

PROJELERE AÇIĞIZ
Zamanında şehir planlaması yapılırken özürlülerin düşünülmediğini dile getiren Şeker “Hükümetimizin çıkardığı yeni yasa ile kentlerde 7 yıl içinde fiziksel alanların planlaması yapılacak. Tabi biz 7 yıl beklemeyeceğiz. Kentimizi özürlüler için erişilebilir duruma getireceğiz. Derneğinizin çalışmaları arasında bize yön verecek projelerinize açığız. Sakın ola ki kimse Büyükşehir Belediyesi`nden nem kapmasın. Büyükşehir belediyesi rutubet kokmuyor. Çünkü herkese açık, dürüst ve şeffaf çalışmalar yapıyoruz. Bu kadar açık ve şeffaf ortamda nem olmaz” şeklinde konuştu.  

SİZİNLE BİRLİLİKTE ÇÖZÜM OLACAĞIZ.
Dernek Başkanı Dursun Karaman ulaşım konusunda sıkıntılarının olduğunu belirterek, “Yasal düzenlemelerin yetersiz olmasına rağmen, işbaşına gelir gelmez başlatmış olduğunuz çalışmalar sonucu kurduğunuz müdürlük bizim için bir sevinç olmuştur. 170 üyemiz var. D- 100`de yapılan çalışmalar memnuniyet verici. 8 ana noktada sesli sinyalizasyon istiyoruz. Yürüyüş yolunda iki santimetrelik beton şerit ile yüryüşümüz daha da kolaylaşacak. Derneğimizin tiyatro grubu, türk halk müziği sesli korosu, folklor ve satranç faaliyetlerini sürdürmektedir” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!