Büyükşehir´den kelle operasyonu

Kilez Deresi´nde bulunan hayvan kellelerinin inek kellesi olduğu belirlendi

Kocaeli`nin Kilez Deresi kenarında bulunan ve kesilip eti alınmış 50 büyükbaş hayvan kellesinin at kellesi olduğu iddiaları Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`ni alarma geçirdi. Tarım İl Müdürlüğü ekipleri ile ortak yapılan operasyonda, kellelerin geviş getiren hayvan grubundan ineklere ait olduğu belirlendi. Kaçak kesim yapanların belirlenmesi için polisten yardım istendi.

PANİK YARATTI
Kesilip eti alındıktan sonra kelleleri ve boynuzları ile birlikte İzmit`in Körfez Mahallesi`nden geçen Kilez Deresi kenarına atılan hayvan atıkları, mahalleyi pis kokuların sarmasına neden oldu. Mahalle sakinleri kaçak olarak olay yerine atılan 50 hayvana ait kelle ve atıkların atlara ait olabileceğini iddia edince, medyada yer alan haberler bir anda il genelinde paniğe neden oldu. Piyasada kaçak at etlerinin dolaştığı iddiaları, vatandaşları tedirgin etti.

KELLELER İNEKLERE AİT
Medyada çıkan haberi ihbar kabul eden Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Tarım İl Müdürlüğü elemanları ile birlikte alarma geçti. Kilez Deresi`ne giden ekipler, sözü edilen kelleler ile hayvan kemiklerini incelemeye aldı. Yapılan inceleme sonucunda kelleler ile kemiklerin geviş getiren büyükbaş hayvan grubundan ineklere ait olduğu belirlendi. Hayvanların kaçak kesim yapıldıktan sonra kellelerinin dere kenarına atıldığı ortaya çıktı.

SUÇLULAR ARANIYOR
Kesilen hayvan başlarını inceleyen uzmanlar, paniğe kapılacak bir şey olmadığını belirtti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mezbahalar Müdürü Veteriner Hekim Orhan Altuntaş, “Ortada kaçak kesim suçu var. Birileri kaçak hayvan kesimi yapmış, sonra kafalarını getirip olay yerine atmış. Kellelerin tamamını inceledik. Kesinlikle iddia edildiği gibi at kellesi değiller. Bütün kelleler geviş getiren hayvan grubu olan ineklere ait kelleler. Ekiplerimiz kaçak kesim yapan suçluları bulmak için çalışmalarını sürdürüyor. Polis ve jandarma teşkilatından yardım istendi” dedi.

MİLYARLIK CEZA
Kaçak kesim yapanların bulunmasına çalışılırken, kaçak kesim yapanlara milyarları geçen cezaların verildiği belirtildi. Kaçak olarak tek bir hayvanı keserken yakalananlara çevreyi kirletmekten 560 milyon lira para ceza verilirken, etlerine el konulabiliyor. Toplu hayvan kesimleri ile çevre kirliliği yapanlara ise verilen cezalar 10-12 milyar lirayı geçiyor. Büyükşehir Belediyesi Mezbahalar Müdürü Orhan Altuntaş, göreve geldikten sonra Jandarma ve Emniyet ekipleri ile ortak çalışma yürüttüklerini, bu tür kesim yapılan tonlarca ete el koyduklarını ifade etti.
Öte yenden Kilez Deresi`nde bulunan inek kelleleri, Büyükşehir Belediyesi`nden getirtilen iş makinaları ile toprağa gömüldü.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!