Büyükşehir´den İş Sağlığı ve Güvenliğine yakın markaj

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu`nun ilk toplantısını gerçekleştirdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi. Aynı zamanda kurulun başkanı olan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz bundan böyle iş sağlığı ve güvenliği  konusunda yasalar neyi emrediyorsa, onların aynen yerine getirilmesi için çaba sarf edeceklerini söyledi.

KURUL ÜYELERİ
Büyükşehir Belediyesi´nde gerçekleştirilen toplantıya Teftiş Kurulu Başkanı Mustafa Çöpoğlu, İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörü Dr. Bülent Baler, Büyükşehir Belediyesi´nin tüm kadrolu hekimleri ile İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu´nun yasal üyeleri katıldı.

YASA NE DİYORSA O OLACAK
Toplantıda konuşan kurul Başkanı Dr.Osman Poyraz İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu toplantısının daire başkanlıkları içindeki bir ilk olduğunu söyledi. Kurulun çalışmalarını büyük titizlik içinde sürdürdüğüne dikkat çeken Dr. Poyraz, “İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda yasalar neyi emrediyorsa, onların aynen yerine getirilmesi için çaba sarf edeceğiz” dedi.  Poyraz ayrıca iş risklerinin ortaya çıkartılması ve bunlara yönelik tedbirlerin alınması konusunda da ciddi bir çalışma içinde olduklarını ifade etti.

ÇALIŞMALARA YÖN VERECEK
Teftiş Kurulu Başkanı Mustafa Çöpoğlu ise Büyükşehir Belediyesi´nin iş sağlığı ve güvenliğine büyük önem verdiğini ve kurulun alacağı kararların çalışmalarına yön vereceğini kaydetti.
İş Sağlığı ve Güvenliği  Koordinatörü Dr. Bülent Baler de Büyükşehir Belediyesi´ndeki işyeri ortak sağlık birimleri sistemi ve İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili mevzuat hakkında kurul üyelerine bilgi aktardı.
Kurul, bir sonraki toplantısını 7 Aralık Perşembe günü gerçekleştirecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!