Büyükşehir´den insanlık hizmeti

Gebze`de sosyal güvencesi olmayan dar gelirli 500 aileye evde sağlık hizmeti veriyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze´de dar gelirli ve sosyal güvencesi bulunmayan 500 hastaya, evde sağlık hizmeti veriyor. Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, bakım hizmeti verilen hasta evlerini ziyaret ederken, “Yerel yönetimler, insanların yaşam umudu olmalı, insani duyguları yeniden canlandırmalıdır. Biz bunu yapıyoruz” dedi.

500 HASTAYA VERİLİYOR
Hayata geçirdiği projelerle Türkiye´ye örnek gösterilen Büyükşehir Belediyesi, Gebze´de adeta insanlık dersi niteliğinde bir projeyi yürürlüğe koydu. Sosyal güvencesi bulunmayan, kimsesiz, yaşlı, dar gelirli olduğu için doktor yüzü görmeyen 500 kişi belirlendi. Yapılan inceleme sonunda 500 aileye doktor ve hemşirelerden oluşan ekiple evlerinde sağlık hizmeti verilmeye başlandı. Gerekli görülenler hastaneye kaldırılarak, yatılı tedavisi yapıldıktan sonra yeniden evine götürülüp, bakım hizmeti devam ettiriliyor. Proje zaman içinde Kocaeli geneline yaygınlaştırılacak.

BAŞKAN HASTALARI ZİYARET ETTİ
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze´de evde bakım hizmetinden faydalanan hastaların ziyaret etti. Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu ve sağlık ekibi ile birlikte aileleri evlerinde ziyaret eden Başkan Karaosmanoğlu, zaman zaman duygulu anlar yaşadı. Hastalar tarafından dualarla karşılanıp, yine dualarla uğurlanan Başkan Karaosmanoğlu, hastaların beslenme, yakacak, giyecek gibi konularda da ihtiyaçlarının karşılanmasını istedi.

“İNSANİ DUYGULAR CANLANDI”
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, çok önemli ve insani duyguları canlandıran bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Hayatı boyunca parada pulda gözü olmadığını ifade eden Karaosmanoğlu, “Maalesef ekonomik zorluklar, kent yaşantısı insanı duyguları alıp götürüyor. Dar gelirli, kimsesiz ve çaresiz insanlar, kendilerini ölüme terkedilmiş olarak görüyor. Biz onların umutlarını yeniden yeşerttik, insanı duygularını canlandırdık. Onların yanında olduğumuzu hatırlattık. Onlarda yalnız olmadıklarını hissettiler, o sevinci, o duyguyu yaşadılar. Onların duaları, sevinçleri, yeniden umutlanmaları, bütün dünya varlıklarından daha önemli” şeklinde konuştu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!