Büyükşehirden halkla ilişkiler dersi

Büyükşehir Belediyesi, kendi personelini halkla ilişkiler konusunda eğitiyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Dr. Yusuf Genç, çalışanlara “Halkla İlişkilerin Gelişimi ve Türkiye´ de Halkla İlişkiler” konulu bir seminer verdi. Genç, halkla ilişkilerde önemli olanın, insanların fikirlerini iletişim yoluyla etkilemek olduğunu söyledi.

İNSANI ETKİLEME YÖNTEMİ
Belediye ile kent halkı arasındaki iletişimi artırmak ve bağları güçlendirmek amacıyla Büyükşehir Belediyesi, kendi personelini eğitmeye başladı. Halkla ilişkiler konusunda çalışanlara yönelik seminerde, Meclis salonu tamamen doldu. Halkla ilişkilerin insan davranışları üzerinde olumlu etkiler yaratmak olduğunu söyleyen Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Dr. Yusuf Genç, “Halkta, yönetime karşı olumlu davranışlar geliştirmek, halkla ilişkilerin  esas işlevidir. Buradaki asıl amaç, kitleleri zor kullanmadan, para ile satın almadan fikirlerini istenilen yönde etkilemektir” dedi.

“ŞİKAYETLERE OLUMLU YAKLAŞIN”
Çalışanları, özellikle belediye hizmetleri konusunda gelen şikayetler konusunda uyaran Dr. Yusuf Genç, “İnsanlara olumlu, anlayışlı, saygılı ve sabırla yaklaşım, onlarla kuracağınız iletişimi artırır. Sizin sabrınız, gülüşünüz, anlayışınız, en olumsuz tepkiyi getiren insanı bile yumuşatır. Siz, hizmet veren, onlar ise hizmet alanlar tarafındadır. Bunu hatırlamanız, davranışlarınızı tepkili insanlara karşı daha olumlu hale getirmenizde etkili olacaktır” şeklinde konuştu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!