Büyükşehir`den fuarda ücretsiz sağlık hizmeti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 10 Haziran`da açılan eğlence festivalinde bu yıl ilk kez vatandaşlara ücretsiz sağlık hizmeti vermeye başladı.

Kurulan stantta verilen sağlık hizmeti büyük beğeni topladı.

HANGİ TESTLER YAPILIYOR?
Büyükşehir Belediyesi, insanların ihmal ettiği sağlık hizmetlerini, fuarda eğlenirken ayaklarına kadar ücretsiz olarak getirtti. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından fuar alanında açılan stantta, isteyen herkese sağlık hizmetleri sunuluyor. Özellikle vatandaşların obezite (şişmanlık), kan şekeri, kan grubu testleri ile tansiyon ölçümlerinin yapıldığı fuar alanında, tehlike sınırına yakın olanlar uyarılarak, hastanelere yönlendiriliyor.

EN ÇOK İLGİ OBEZİTE`YE
Sağlık taramalarına vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Yetkililer en çok ilginin obezite testi ile kan grubu taramasında olduğunu söylüyor.