Büyükşehir´den beldelerde park atağı

Arslanbey, Acısu ve Suadiye yeni parklarına kavuşuyor

Gerçekleştirdiği çalışmalarla Kocaeli`nin yeşilliğini gün yüzüne çıkaran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, beldelerde park atağında. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Arslanbey, Suadiye ve Acısu`da yapımına başlanan parklar, beldelerin görünümünü değiştirmeye hazırlanıyor.

ARSLANBEY PARKI
İhaleleri bir süre önce yapılan çalışmalardan Arslanbey parkı, Atatürk Caddesi Sağlık Ocağı yanındaki iki dönümlük arazi üzerinde yer alıyor. Alt yapı çalışmalarının tamamlanmasından sonra bitkilendirme ve yeşillendirme işlerinin yürütüldüğü park içerisinde, bir adet süs havuzu ve çocuk oyun alanı ile oturma grupları, yürüyüş yolları, ferforje ve kamelyalar bulunacak.

ACISU PARKI
Acısu beldesinde yapımına başlanan park ise Yavuz Sultan Selim Mahallesi İstiklal Caddesi Okul Sokak`ta bulunuyor. 16 Mart Öğretmen Lisesi karşısındaki bu parkta da, iki adet kamelya, bir adet çocuk oyun alanı, bir adet çeşme, piknik alanları, yeşil alanlar ve gezinti yolları yapılıyor.

SUADİYE PARKI
Çepni Mahallesi`ndeki Suadiye Parkı ise, eski belediye binasının bulunduğu alanda yapılıyor. Meydan düzenlemesi şeklinde yapılacak olan park, yaklaşık iki dönümlük arazi üzerinde yer alacak. Söz konusu alanda, bir adet kütüphane binası, bir adet egzersiz amaçlı yarım basketbol alanı, tribün, bir adet kamelya, açık oturma alanları ve yeşil alanları bulunacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!