Büyükşehir`den bayrak kampanyası

Mersin`de DEHAP tarafından düzenlenen Nevruz kutlamalarında Türk Bayrağının yakılmak istenmesine tepki gösteren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı, il genelinde bayrak kampanyası başlattı. Belediyenin Belsa Plaza İş Merkezi`nde bulunan iki binası, büyük boy dev bayraklarla süslenerek vatandaşa da 5 bin bayrak dağıtıldı.

DEV BAYRAKLAR ASILDI
Mersin`de düzenlenen Nevruz kutlamalarında gerçekleşen olay, ülke genelinde infial yarattı. Türk Bayrağının yakılmak istenmesine tepkiler çığ gibi büyürken, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı, il genelinde kampanya başlattı. Belediye öncelikli olarak Belsa Plaza İş Merkezi`nde bulunan biri Belediye diğeri İSU olmak üzere 9 katlı iki büyük binasına dev bayraklar asarak, olaya tepkisini gösterdi. Dev bayrakların asımı sırasında bina önünde toplanan vatandaşlar, olaya alkışlarla destek verdi. Bununla yetinmeyen Büyükşehir Belediyesi, tepkiyi il genelinde yaygınlaştırmak için, bayrak dağıtımı gerçekleştirdi. Vatandaşların evlerine asmaları için, şehrin belli noktalarında toplam 5 bin adet bayrak dağıtımı yapıldı.

BAŞKAN`DAN TEPKİ
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türk Bayrağına yapılan saygısızlığın affedilemeyecek kadar vahim olduğunu belirterek, “Bir grup haddini bilmez kişi, Türk Bayrağına saldırı gerçekleştirmek istemiştir. Bu ülke ki o bayrak uğruna Kurtuluş Savaşı`nda, Çanakkale`de, topa, tüfeğe göğsünü siper etmiş, fakat bayrağının hiç bir dönemde gönderden indirilmesine izin vermemiştir. Bir avuç çapulcu sürüsü, haddini bilmez terör yanlısı kişinin bu hain saldırısı, kabul edilebilir şey değildir. Bu ülke o bayrak uğruna, yaşlısıyla genciyle, kadınıyla erkeğiyle, askeriyle siviliyle seve seve can vermeye hazırdır. Yapılmak istenen ülke genelinde sağlanan huzurun yok edilmesi, yeniden terör ortamına dönüştürülmek istenmesidir” diyerek tepkisini dile getirdi.