Büyükşehir´den Arslanbey´e 544 daire

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Arslanbey Atakent Konutları`nın hemen yanındaki kendisine ait arazi üzerine 500`ü aşkın ucuz konut inşa edecek. Bir iki ay içinde inşaatına başlanacak olan konutlarda, birinci sınıf malzeme kullanılacak. Fiyatlar da hayli cazip tutulacak.

İHALESİ 8 MAYIS`TA
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin toplu konut atağı sürüyor. Akarca Mahallesi`nde 96 dairelik konutların yapımına başlayan, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ise 596 konutluk ilk etabın yapım ihalesine önümüzdeki ay çıkacak olan Büyükşehir Belediyesi, Arslanbey`de de 544 daire inşa etmeye hazırlanıyor. Bu konutların yapım ihalesi ise 8 Mayıs Pazartesi günü saat 14.00`te, Büyükşehir`e bağlı Kent Konut A.Ş.`nin Saraybahçe Dolphin Kültür Merkezi`ndeki adresinde gerçekleştirilecek.

85 VE 103 METREKARE
Orta gelir grubuna yönelik olarak inşa edilecek olan konutlar, toplam 34 bloktan oluşacak. A bloklar brüt 103, B bloklar ise brüt 85 m² olarak inşa edilecek. A bloklar 3 oda 1 salon, B bloklar ise 2 oda 1 salon bulunacak. 3+1 olmak üzere toplam 4 kattan oluşacak konutların balkon ve pencerelerinde, Fransız mimarisi uygulanacak. Pencereler zemine kadar uzanacak.

HER MALZEMENİN EN KALİTELİSİ
Her katı dört daireden oluşacak konutlar, tünel kalıp sistemiyle yapılacak. İnşaatlarda kuru zeminler laminant parke, ıslak zeminler ise seramikle kaplanacak. Konutlarda dikkat çekecek en önemli özellik, kalite olacak. Sadece pencereler değil, mutfak dolapları ve kapılarda da her şeyin en kalitelisi, ömürlük malzeme kullanılacak.

FİYATI ÇOK CAZİP OLACAK
İhalesi önümüzdeki ay yapılacak olan konutlar, ardından yapılacak duyurularla satışa sunulacak. Dileyen herkes konutlardan alabilecek. Banka kredisinin kullanılabileceği konutların fiyatları, oldukça cazip tutulacak. Arazinin Büyükşehir`e ait olması nedeniyle fiyatlar, TOKİ konutlarıyla eş değer olacak. Konutların satış bedelleri ise, ihaleden sonra yapılacak son değerlendirmelerin ardından netleşecek.