Büyükşehir´de yeni Genel Sekreter Yardımcısı Yazıcı

Vali yardımcılığı da yapan Ersin Yazıcı´nın son görevi İçişleri Bakanlığı´ndaydı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nde Cemal Şişman`dan boşalan Genel Sekreter Yardımcılığı görevine İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkan Yardımcısı Ersin Yazıcı getirildi. Büyükşehir Belediyesi`nde de İdari ve Mali İşlerden sorumlu olacak olan Yazıcı, yeni görevine önümüzdeki hafta içinde başlayacak.

KAYMAKAM OLARAK BAŞLADI
1969 yılında Düzce`de dünyaya gelen Yazıcı, ilkokulu Düzce, ortaokul ve lise tahsilini ise Burdur Lisesi`nde tamamladı. Yazıcı, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü`nden 1990 yılında mezun oldu, mesleğine 1992 yılında Bolu Kaymakam adayı olarak başladı. Adaylık sırasında 8 ay İngiltere`de eğitim alan Yazıcı, daha sonra sırasıyla şu görevleri yürüttü:

ÖNCEKİ GÖREV YERLERİ
1995-1977 Burdur Karamanlı Kaymakamı
1997-1999 Artvin Ardanuç Kaymakamı
1999-2001 Muş Vali Yardımcısı
2001-2003 Nevşehir Vali Yardımcısı
2003- …… İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Başkan Yardımcısı.