Büyükşehir´de yeni düzenleme

Norm kadro gereği sayıları 23`den 16`ya indirilen daire başkanlıkları belirlendi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin norm kadro uygulamasına başlaması ile birlikte, yeni daire başkanları belirlendi. Yapılan düzenlemeye göre daire başkanlığı sayısı 23´ten 16´ya, şube müdürlüğü sayısı ise 97´den 67´ye düşürüldü.

6 DAİRE BAŞKANLIĞI KALDIRILDI
Norm kadro uygulamasını başlatan Büyükşehir Belediyesi, yeni idarecilerini belirledi. Yasa gereği yapılan yeni düzenlemede daire başkanlığında yüzde 30, müdürlüklerde ise yüzde 17 oranında bir azalma oldu. Düzenleme gereği Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı (AYKOME), APK Daire Başkanlığı, Projeler Daire Başkanlığı, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Makine İkmal Daire Başkanlığı, Satınalma Daire Başkanlığı ve Eğitim Kültür Daire Başkanlıkları kaldırıldı.

İSMİ DEĞİŞENLER
Uygulama ile birçok daire başkanlığının ise ismi değiştirildi. Buna göre Eğitim Kültür Daire Başkanlığı´nın ismi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Personel Eğitim Daire Başkanlığı´nın ismi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı, İmar Daire Başkanlığı´nın ismi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, Çevre Koruma Daire Başkanlığı´nın ismi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, İştirakler Daire Başkanlığı´nın ismi ise Kaynak ve İştirakler Daire Başkanlığı olarak değiştirildi. Zabıta Müdürlüğü daire başkanlığı statüsüne yükseltilirken, Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı kuruldu.

YENİ DAİRE BAŞKANLARI
Yapılan düzenleme sonucu 16 daire başkanlığı ve daire başkanlarının isimleri açıklandı. Büyükşehir Belediyesi bu konuda fazla bir değişiklik yapmamaya özen gösterdi. Yeni düzenlemeye göre, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Necmi Kahraman, Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman, Hesap İşleri Daire Başkanı Seyit Battal Bulduk, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gökmen Mengüç, İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, Zabıta Daire Başkanı Sadettin Özalay, İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Tansel Sağlam, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Fatih Akbulut, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Selvi Tellioğlu, Emlak İstimlak Daire Başkanı Yalçın Ozon, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz, Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanı Kemal Altunel, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı M. Sait Karaçorlu, Ulaşım Daire Başkanı Selami Aydın, Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı Osman Ayvazoğlu olarak açıklandı. Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı´na ise henüz atama yapılmadı.

ÖZLÜK HAKLARI KORUNDU
Kapatılan daire başkanlıklarının kadrosunu üzerinde bulunduran, AYKOME Daire Başkanı Fazile Ayşe Özkurt, Bilgi İşlem Daire Başkanı Nebi Güdük ve Satınalma Daire Başkanı Ercüment Yıldırım aynı görevlerinde şube müdür vekili olarak görev aldı. Projeler Daire Başkanı Ahmet Özkaraaslan Park ve Bahçeler Şube Müdür Vekili, Makine İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanı Mustafa Sarıgül İZAYDAŞ, Eğitim Kültür Daire Başkanı Ahmet Karadağ ise Kent Konut bünyesinde görevlendirildi. APK Daire Başkanı Osman Aktepe ise daha sonra görevlendirilecek. Görevden ayrılmak zorunda kalan bütün daire başkanlarının özlük hakları ise korundu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!