Büyükşehir´de Türk-Yunan dostluğu

Balkan İtfaiye Müsabakaları amacına ulaştı, dostluk kazandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin ev sahipliğinde, bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Balkan İtfaiye Sporları Müsabakaları, daha başlamadan amacına ulaştı. Sporun birleştirici ve barışçı özelliğinden yola çıkan Büyükşehir Belediyesi müsabakalara davet ettiği 8 Balkan ülkesini bir araya getirerek Kocaeli`nden dostluk ve barış rüzgarı estirdi.

BALKANLAR`DA HUZURUN ÖNEMİ
Başkan Karaosmanoğlu, yarın start alacak müsabakalara katılan yabancı delegasyon ile Balkan İtfaiye Sporları yöneticilerini Büyükşehir Belediyesi`nde kabul etti. Kabulde konuşan Karaosmanoğlu, “Balkanlarda huzur ve istikrarın ne kadar önemli olduğunu hepimiz acı deneyimler, savaşlar yaşayarak anladık. Barıştan artık vazgeçemeyiz. Bunun en güzel yolu da sporla ülkelerimizi birleştirmektir. Bu tip müsabakalar sporun evrenselliğinden yararlanmamız için önemli bir fırsattır” dedi.

KOMŞUYA TEŞEKKÜR
Ziyarette hazır bulunan Balkan İtfaiye Sporları Federasyonu Başkanı Yunanlı Christos Smetis, Başkan Karaosmanoğlu`na federasyonun resmi madalyasının yanı sıra Yunanistan İtfaiye Teşkilatı adına bir plaket sundu.
Oldukça samimi görüntülere sahne olan madalya ve plaket sunumunda Başkan Karaosmanoğlu, “Komşuya teşekkür ederim. Bu plaket ve madalyaları koyacak yer bulamasak bile onları her zaman kalbimizin bir köşesinde saklayacağız” dedi. Federasyon Başkanı Smetis de Büyükşehir Belediyesi`nin organizasyona büyük önem verdiğini ve son derece büyük bir ciddiyetle hazırlıklarını tamamladığını söyledi.
Kabulde ayrıca Uluslar arası Yangın ve Felaket Önleme Konferası`na başkanlık edecek olan Uluslar arası İşbirliği ve Eğitim Akademisi 2. Başkanı Yoshikazu Nokohoma, Japonya Hükümeti Afet Yönetimi Genel Müdürü Osamu Yoshımura ile Balkan Ülkeleri Genç İtfaiyecileri de hazır bulundu.

İTFAİYE OLİMPİYATLARI BAŞLIYOR
Öte yandan İsmet Paşa Stadyumu`nda gerçekleştirilecek ve iki gün sürecek olan müsabakalar bugün saat 10.00`daki açılış töreni ile start alacak. İlk gün gündüz 100 Metre Engelli (Hurdle race-100) ve 4x100 Metre Engelli Atlama Müsabakası yapılacak. Akşam saat 20.00`de ise Uluslar arası Fuar Merkezi içinde halk konseri düzenlenecek. Müsabakaların ikinci gününde ise fuar alanında Kuleye Merdivenle Tırmanma (climbing up with a hoook ladder) müsabakası yapılacak. Öğleden sonra İsmet Paşa stadyumuna geçecek olan yarışmacılar, burada da Pompadan Yangın Hortumu Uzatılması müsabakasında ter dökecek. Müsabakalar saat 17.30`de düzenlenecek olan madalya ve kapanış seremonisi ile sona erecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!