Büyükşehir`de sözleşme artışları yeni yılda da uygulanacak

28 Mart seçimlerinden kısa bir süre önce imzalanan toplu iş sözleşmesinin ikinci diliminin uygulanmayacağı iddiaları üzerine, sendika yöneticileriyle Büyükşehir yönetimi bugün bir araya geldi.

KARALOĞLU VE KALYONCU
Encümen salonunda gerçekleştirilen toplantıya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Münir Karaloğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Şişman, İSU Genel Müdürü Mustafa Sarıgül ve ilgili daire müdürleri, Belediye-İş Sendikası adına 1 No`lu Şube Başkanı Osman Suat Kalyoncu ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

AYNEN UYGULANACAK
Toplantıda konuşan Genel Sekreter Münir Karaloğlu, İzmit Büyükşehir Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası 1 No`lu Şubesi arasında seçimlere kısa zaman kala ve belediyenin verilebileceğinin üzerinde bir artışla imzalanan toplu iş sözleşmene bugüne kadar sadık kaldıklarını, ikinci yıla ait artışı da tüm şartları zorlayarak ve 1 ocak itibariyle aynen uygulayacaklarını belirtti.

ASILSIZ OLDUĞUNU BİLİYORDUK
Şube Başkanı Osman Suat Kalyoncu ise görüşme talebinin kendilerinden geldiğini, toplu iş sözleşmesinin ikinci diliminin uygulanmayacağı konusundaki söylentilerin üyeleri rahatsız etmesi nedeniyle belediye yönetimiyle bir araya gelmeyi istediklerini söyledi. “Her ne kadar söylentinin asılsız olduğunu bilsek de, üyelerimizi rahatlatmak adına iş verenimizden bir kez daha teyit aldık” diyen Kalyoncu, iş yerlerinde çalışma barışını zedelemek adına kendilerine olumsuzluktan pay çıkarmak isteyenler bulunduğunu belirterek, Büyükşehir yöneticilerine teşekkür etti. Yeni yılda Büyükşehir işçileri, TÜFE oranında zam alacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!