Büyükşehir´de Sibirya soğuğu alarmı

Kriz masası kuruldu,1000 personel ve 150 araç çalışacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Pazartesi gününden itibaren yurdumuzu etkisi altına alacak olan Sibirya üzerinden gelen soğuk hava dalgasına karşı alarma geçti. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker başkanlığında oluşturulan kriz masası, bütün önlemleri aldı. Soğuk hava dalgasının etkisi geçene kadar Büyükşehir Belediyesi, bin kişilik personel ekibi ve 150 araç ile birlikte sürekli alarmda olacak.

BİN KİŞİ GÖREV YAPACAK
Büyükşehir Belediyesi Köye Hizmet Daire Başkanlığı binasında oluşturulan kriz masası toplantısına İlyas Şeker ile birlikte, Genel Sekreter Yardımcıları Gülser Ustaoğlu ve Ersin Yazıcı, Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman, Köye Hizmet Daire Başkanı Hüseyin Karakullukçu ve şube müdürleri katıldı. Toplantıda, Pazartesi gününden itibaren ülkemizi etkisi altına alacak soğuk hava dalgası için yapılacak hazırlıklar tartışıldı ve karara bağlandı. Soğuk hava dalgası geçene kadar, Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Köye Hizmet, Fen İşleri, itfaiye, sağlık, zabıta, Garip Evi, park ve bahçeler, İSU, İZGAZ gibi bir çok birimden yaklaşık bin personel 24 saat süreyle görev yapacak. Kar ve soğukla mücadele edecek olan ekipler, 150 araçla çalışmalarını sürdürecek.

EKİPLER HAZIR
Kriz masası, vatandaşların kötü hava koşullarından en az düzeyde etkilenmesi için bütün önlemleri aldı. Her bölgenin öncelikli güzergahları belirlenerek, ara istasyonlar oluşturuldu. Kar yağışı öncesi ve yağış anında  ana arterler, katılım noktaları, kavşaklar ve D-100 Karayolu`na müdahale edilecek şekilde hazırlıklar tamamlandı. Su baskınlarına karşı alt geçitler ve dere yatakları çevresine motopomplar yerleştiriliyor. İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, Sağlık Daire Başkanlığı`na bağlı ambulanslar, olumsuzluklara karşı alarmda olacaklar. Karamürsel güzergahında iki araçlı ekip, sürekli rink halinde olacak. Kar koşullarında gidebilen araçlarla gerekirse hasta taşıması bile yapılacak.

UMUTTEPE YOLU AÇIK OLACAK
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, özellikle Umuttepe yolunun kar yüzünden kapanmasının önlenmesini, hasta taşımalarına karşı mutlaka yolun açık tutulmasını istedi. Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman, Umuttepe güzergahında 24 saat süreyle ekiplerin görev yapacağını, ayrıca kampus içinde bir ekimin sürekli olarak bulunacağını ifade etti. Köye Hizmet Daire Başkanı Hüseyin Karakullukçu ise, satıh kaplama yollarda tuzlama çalışmaları yapamadıklarını, çünkü tuzun asfaltı kopardığını ifade etti.

ZİNCİR UYARISI
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, vatandaşlara çağrıda bulunarak, kimsenin zincirsiz araçla karlı havalarda trafiğe çıkmamasını istedi. Şeker, ayrıca araçlarda çekme halatı ile takoz bulundurulmasını istedi. Şeker, “Araçla zorunlu olmadıkça kimsenin trafiğe çıkmamasında yarar var. Çıkanlar ise dikkatli olmalı. Kar ve buzlanma yüzünden her an kazalar yaşanabilir” dedi.

BÜTÜN İLÇELERE EKİP
Karla mücadele için oluşturulan ekipler bütün ilçelere dağıtıldı. Kandıra, Gebze, Karamürsel, Gölcük, Derince ve Körfez ilçelerinde hazır bekletilen ekipler, 24 saat süreyle görev yapacak. Cumartesi ve Pazar günleri ise nöbet sistemi uygulanacak. Özellikle karla mücadele eden ekiplerin mesai dışında kent dışına çıkmamaları istendi. 22 ekip takviye kuvvet olarak evlerinde hazır bekleyecek. Önce ana yollar açılacak, ardından ara yollara girilerek, kar temizliği yapılacak.

GARİP EVİ AÇIK
Soğuk hava dalgasından en çok etkilenecek olan sokaklarda yaşayan insanlar. Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, ring halindeki ekiplerin sokaklarda buldukları kimsesizleri Garip Evi`ne getirmeleri için talimat verdiklerini söyledi. 24 saat açık olan Garip Evi, getirilenleri kabul ederek, barınma, yemek ve sağlık hizmetlerini verecek. Ustaoğlu, “Kimsenin soğuktan donarak ölmesini istemiyoruz. Her türlü önlemimiz hazır” şeklinde konuştu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!