Büyükşehir´de riskler belirlenecek

İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulları çalışmalarını sürdürüyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından belediyenin tüm teknik birimleri ile şirketleri bünyesinde oluşturulan İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulları, üst kurul çatısı altında nisan ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, iş kazalarını en alt seviyeye indirmek amacıyla kurulan kurulların performansları değerlendirildi.

İYİ ÖRNEKLER PAYLAŞILDI
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Baş iş müfettişi Yıldız Üner tarafından yönetilen toplantıda, kurulların ortaya koyduğu iyi örnekler paylaşıldı, eksiklerin giderilmesine ilişkin fikirler dile getirildi. Toplantı daha çok soru cevap şeklinde gerçekleşirken, kurulların daha fonksiyonel hale getirilmesi amacıyla kararlar alındı. Alınan kararlardan bazıları şöyle:

YANGIN GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
İş Sağlığı ve Güvenliği mühendisliği belgesi olmayan mühendislerin eğitime gönderilmesi, başta yangın güvenliği olmak üzere çeşitli konularda eğitim verilmesi, iş yerlerine göre risk değerlendirmelerinin yapılması, kurul yedek üyelerinin belirlenmesi, bir sonraki toplantıda “İletişim Teknikleri ve Risk Belirlenmesi” başlıklı eğitim verilmesi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!