Büyükşehirde “kar” alarmı

Yoğun kar 70 köy yolunu kapadı, Büyükşehir Belediyesi 17 ekiple çalışıp yolları açtı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tüm Türkiye´yi etkisi altına alan yoğun kar yağışı ile mücadelesini 125 kişi ve 17 ekiple sürdürüyor. Yer yer 1 metrenin üzerinde kadar çıkan kar kalınlığı yüzünden ilk etapta kapanan 70 köy yolu, büyük ve özverili bir mücadele ile ulaşıma açıldı. Yüksek kesimlerde 5 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu belirtildi.

KAR BİR METREYİ GEÇTİ

Kış sert yüzünü gösterdi ve nihayet beklenen kar yağışı geldi. Şiddetli kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde etkili olurken, kar kalınlığı yer yer 110 santimetreye kadar yükseldi. Büyükyehir Belediyesi Köy Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan ölçümlere göre kar kalınlığı Aytepe´de 110 santim, Sultaniye ve Ayvazpınar´da bir metreye kadar ulaştı. Yüksek kesimlerde etkisini sürderen kar yağışı, kar kalınlığının dahada artmasına neden olacak. Kar yağışından 246 köy ile birlikte, mezralar dahil toplam 594 yerleşim alanı etkilendi.

70 KÖY YOLU KAPANDI

Gece boyunca etkili yağışını sürdüren kar yağışı, ilk etapta 70 köy yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu. Büyükşehir Belediyesi Köy Hizmetleri Şube Müdürlüğü, 125 kişi ve 17 ekiple yoğun bir çalışma temposu ile köy yolları açmayı başardı. Yüksek kesimlerde sadece 5 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu, açılması için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Çalışmalarda 14 greyder, 2 kepçe, 3 kanal kazıcı, 3 man bıçkı aracı, 8 tuzlama aracı, 9 ekip aracı ve 5 rotatif kullanıldı. Toplam 1610 kilometrelik yolda yapılan mücadelede, Büyükşehir Belediyesi köylerin kara teslim olmasını önledi. Köy Hizmetleri Müdürlüğü´nün bugüne kadar ilk kez bir günde kapanan 70 köy yolunu ulaşıma açmayı başardığı açıklandı.

UMUTTEPE VE KARTEPE AÇIK

Şiddetli kar yağışı yüzünden kent merkezinde de çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, tuzlama yaparak yolları açık tutmayı başardı. Özellikle hastalar açısından hayati önem taşıyan ve günde 40 bin kişinin kullandığı Umuttepe Yolu ile tatilciler için önem taşıyan Kartepe Yolu, iş makineleri ve yoğun tuzlama çalışması sayesinde ulaşıma açık tutuldu. Her iki yol güzergahında sürekli ekip bulunduran Büyükşehir Belediyesi, yolları sürekli kontrol ediyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!