Büyükşehir yine kapak oldu

Yapılanlar kentin çehresini değiştirirken, dergiler çalışmaları örnek gösteriyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar ülke genelinde örnek olmaya devam ederken, dergiler bu çalışmaları kapak yapmayı sürdürüyor. Daha önce park ve çevre çalışmaları açısından Türkiye´nin peyzaj ve mimarlık dalındaki en büyük dergilerinden birine kapak olan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Marmara Boğazlar ve Belediyeler Birliği´nin yayın organı Birlik Dergisi´ne kapak oldu. Büyükşehir ayrıca aylık iş ve ekonomi dergisi olan İnfoma Dergisi´nde “Çalışınca oluyor” başlığı ile yer aldı.

KOCAELİ ‘BİRLİK´İN KAPAĞI
Marmara Boğazlar ve Belediyeler Birliği´nin aylık yayın organı olan Birlik Dergisi, kapağına taşıdığı İzmit görüntüsünün yanı sıra içerde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ile gerçekleştirdiği geniş bir röportaja yer verdi. 4 sayfasını Başkan Karaosmanoğlu ve Büyükşehir Belediyesi çalışmalarına ayıran dergi, haber başlığını ise “Arıtmaya yapılan dev yatırımla İzmit Körfezi hayat buluyor” şeklinde attı.

BÜYÜKŞEHİR GÖZ YUMMUYOR
Dergi röportaj öncesinde Büyükşehir Belediyesinin çevreye verdiği önem ve bu yöndeki çalışmalarıyla ilgili bir haber yorum yazısı yayınladı. Kocaeli´nin Türk sanayisinin ağır yükünü üstünde taşıdığını ve Büyükşehir Belediyesinin uzun süre çevre problemleri yaşadığını kaydedilen yazıda “Büyükşehir bu günlerde mavi ve yeşili sanayi ile bir arada yaşatmak için projeler üretip uygulamaya sokuyor. Büyükşehir Belediyesi doğanın renginin çalınmasına göz yummuyor” yorumu yapıldı.

KÖRFEZE YUNUSLAR GİRDİ
Haber yorumda, Büyükşehirin Körfez´de arıtma tesis sayısını 8´e çıkardığı, bununla yetinmeyerek Altınova´da bulunan bir arıtma tesisini de işlettiği kaydedildi. Yazıda ayrıca, “Arıtma tesislerinin düzenli bir şekilde işletilmesi sonucunda bugün 12 ayrı noktadan denize girilebiliyor ve İzmit Körfezi´nin yunuslar ziyaret ediyor. Büyükşehir´in hedefi, gelecek 3 yıl içinde Kocaeli´nin her tarafını denize girilebilecek birer nokta haline getirmek” ifadeleri yer aldı. Dergi röportaj bölümünde ise Başkan Karaosmanoğlu´na, 5216 sayılı yasanın çıkmasından sonra Büyükşehir Belediyesi´nin yaşadığı değişiklikler, alt belediyelerin daha etkin olması için yapılan çalışmalar, kültürel etkinlikler ve çevre sorunlarına yönelik projelere kadar bir çok soru yöneltti.

AVRUPA KENTLERİNDEN GÜZEL OLACAK
Başkan Karaosmanoğlu, 2023 yılında nasıl bir Kocaeli hayal ediyorsunuz sorusuna ise, “2023 yılında il 100. yılını dolduruyor. Altyapısı tamamlanmış, ulaşımı kolay ve herkesin yaşamayı özlediği kenti oluşturmak için stratejik planlarımızı yapıyoruz. Avrupa kentlerinden çok daha güzel yapacağız Kocaeli´ni.  Biz buna inanıyoruz” yanıtını verdi.

İNFOMAG: “ÇALIŞINCA OLUYOR”
Aylık iş ve ekonomi dergisi İnfomag ise haberini Büyükşehir Belediyesi´nin “Çalışınca Oluyor” başlığı ile yayınladı. Handan Aybars imzalı yazıda, “Bu sloganla yola çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği standartlarında bir Avrupa Birliği kenti oluşturmak için önemli projeleri hayata geçiriyor. Sırada bekleyenler de çabası…” yorumu yapıldı.

Başkanın konuk olduğu röportajda da çevre temizliği, köylere yapılan yatırımlar, sağlık ve kültür hizmetleri ile SEKA Park Projesi ile ilgili çalışmalara yer verildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!