Büyükşehir Umuttepeye üs kurdu

Kar yağınca Üniversite ve Tıp Fakültesi´nin yolu artık kapanmayacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kar yağdığı zaman yolu sürekli kapanan Umuttepe Kampusü`nün yolunu 24 saat açık tutabilmek için bölgeye karla mücadele ekiplerinden oluşan bir üs kurdu.

ÇİLE OLMAYACAK
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ile Köye Hizmet Daire Başkanlığı`nın karla mücadele ekipleri, çeşitli bölgelerde konuşlandırıldı. Özellikle yağan her kar sonrası yolu kapanarak, hastaların çile çekmesine yol açan Umuttepe Kampus yolunu 24 saat açık tutma kararı alan Büyükşehir Belediyesi, bölgede sürekli ekip bulundurmaya başladı. Umuttepe Kampus yolunu kullanan öğretim üyeleri, öğrenciler, hastalar ve hasta yakınları artık her türlü koşullarda 24 saat gidip gelebilecek.

TIP FAKÜLTESİ ÖNEMLİ
Yüksek kesimlerde dün etkili olmaya başlayan kar yağışı sırasında görev başında olan ekipler, yolun kapanmaması için büyük mücadele verdi. Gece karla mücadele eden ekipleri denetleyen Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman, UKOME Ulaşım Danışmanı Necdet Yıldız ve Fen İşleri Koordinatörü Yaşar Yoğurtçu, çalışmaların bu tür bölgelerde aralıksız sürdüğünü ifade etti.

“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”
Büyükşehir Belediyesi, yaz sezonunda aldığı yeni kar temizleme ve otomatik tuzlama araçları ile yolları açık tutmayı başardı. Fen İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde toplam 30 kişiden oluşan 5 ekip sayesinde, Umuttepe Yolu, Rasathane Caddesi Korniş Yolu, Gündoğdu Kalıcı Konutları, yeni mezarlık yolu, Irak Konutları, Radar yolu ve KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi yaya yolları ulaşıma kapanmadı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!