Büyükşehir tavuk üreticilerini dinledi

Kümeslerden kaynaklanan kirliliğin sebepleri, entegre tesis temsilcileri ile masaya yatırıldı

Kuş gribi tehlikesi nedeniyle bir süre önce ilimizdeki besi tavuğu firmalarının yetkililerini bir araya getiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu kez de Entegre Tavuk Tesisi temsilcileriyle buluştu.

KÜMESLER VE KİRLİLİK
Meclis Çevre Komisyonu ve Çevre Koruma Daire Başkanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen toplantıda, “Tavuk Kümeslerinden Kaynaklanan Çevre Kirliliği ve Çözüm Yolları`` konusu ele alındı. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanı Necmi Kahraman toplantıya başkanlık ederken, İl Tarım ile Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, Güncanlar Piliç, Şen Piliç, Pak Tavuk, Emre Tavuk ve As Tavuk temsilcileri hazır bulundu.

KOKUNUN GİDERİLMESİ
Ağırlıklı olarak tavuk çiftliklerinden kaynaklanan kokunun giderilmesi ile tavuk gübrelerinin değerlendirilmesi konusunun masaya yatırıldığı toplantıda, entegre tesis üreticilerinin görüşüne başvuruldu.
Toplantıda Kocaeli`nde 541 adet tavuk çiftliği, 624 adet kümes ve yaklaşık 30 milyon civarında tavuk bulunduğuna dikkat çekildi.

KRİTERLER BELİRLENECEK
Büyükşehir yetkilileri, tesis temsilcilerine yaşanan son grip olayı nedeniyle içinde bulundukları sıkıntıyı anlatırken, özellikle tavuk çiftliklerinden gelen pis kokular nedeniyle vatandaşlardan gelen şikayetlerin sıklaştığı ifade edildi. Hijyen konusunda gereken önlemlerin alınmasını isteyen Büyükşehir yetkilileri, toplantıda ayrıca kümeslerin daha modern hale getirilmesini istedi.
Büyükşehir Belediyesi alınan öneri ve varılan sonuçları önümüzdeki günlerde bir araya getirerek bir dizi kriter oluşturacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!