Büyükşehir, Taşocağı yolunu da yapacak

Yukarı Hereke´nin önemli bir sorunu daha çözülecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Yukarı Hereke sakinlerinin yıllardır yaşadığı ulaşım sorununu kökünden çözmek amacıyla ikinci ve son bir çalışma daha gerçekleştirecek. Kamyonlar için alternatif yol ihalesini yapan Büyükşehir, bu kez Taşocağı yolunu elden geçirecek.

3 FİRMADAN TEKLİF
D-100 Hereke otoban turnikelerinden başlayıp Taş Ocağı mevkiinde sona eren toplam 1.8 kilometrelik güzergah üzerindeki çalışmaların ihalesi, dün Büyükşehir Belediyesi`nde gerçekleştirildi. Hereke-Taşocağı Yolu yapım ihalesine toplam 3 firma katıldı. EKA İnşaat 690 bin 893 YTL ile en düşük, GÜRTAŞ İnşaat 2 milyon 241 bin 180 YTL ile en yüksek teklifi veren firmalar oldu. ÖZMAŞ İnşaat`ın teklifi ise 995 bin 147 YTL`de kaldı.

İKİ AYDA TAMAM
Çalışmalar, müteahhit firmaya yer tesliminden sonra başlayacak ve 60 gün içinde tamamlanacak. Bin 800 metre uzunluğundaki yola 5 cm kalınlığında asfalt dökülecek, iki bölgeye kutu menfez yapılacak.

İKİ YOL DA ÇOK ÖNEMLİ
Yukarı Hereke sakinleri için alternatif kamyon yolunun yapımı kadar mevcut taşocağı yolunun asfaltlanması da çok önemli. Çünkü bölgede oturan tüm vatandaşlar mecburen bu yolu kullanıyor ve yolun bozukluğu nedeniyle yaz kış önemli sıkıntılar çekiyor.
Her iki yoldaki çalışmalar tamamlandığında, Yukarı Hereke sakinlerinin sık sık başvurduğu yol kesme olayları da tarihe karışmış olacak.

 

FİRMALAR             TEKLİFLERİ
EKA İnşaat             690 bin 893 YTL
ÖZMAŞ İnşaat        995 bin 147 YTL
GÜRTAŞ İnşaat    2 milyon 241 bin 180 YTL

Bizi;
sosyal medyada takip edin!