Büyükşehir süt dağıtımına başlıyor

7 bin anne adayı için süt karneleri hazırlandı, 1 aralıkta dağıtılıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin 7 bin anneye yönelik gerçekleştirme kararı aldığı süt yardımı, 1 Aralık itibariyle hayata geçiriliyor.

FİŞLER TESLİM EDİLDİ
Kocaeli Valiliği ile imzalanan protokolle imza altına alınan proje sayesinde Kocaeli genelinde ihtiyaç sahibi olan anne ve anne adayları 6 ay boyunca süt desteği alacak. Kampanya için hazırlanan fişler dün İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. Anneler 1 Aralık`tan itibaren fişlerini sağlık ocaklarından alabilecek.

44 SAĞLIK OCAĞI
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşleri Daire Başkanlığı tarafından sürdürülen çalışmalar sonucu, 7 bin anne adayının tespiti de gerçekleştirildi. Kampanyadan yararlanmak isteyen anneler, il genelinde belirlenen ve bölgelerine en yakın olan 44 sağlık ocağından birine giderek fişlerini alabilecek.

HEDEF SAĞLIKLI BEBEKLER
Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı Dr. Osman Poyraz, özellikle dar gelirli ailelerde çocukların yeterince beslenemediğini belirterek, “Doğumdan 3 ay önce başlayacak olan yardımımız, doğumdan 3 ay sonraya kadar sürecek. Bu anne adayları aynı zamanda sağlık ocaklarının kontrolünde olacak. Hedefimiz daha sağlıklı bebeklerin dünyaya gelmesi” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!