Büyükşehir Sanat Galerisi`nden 2005 yılında yoğun program

“Kültürler Köprüsü Mostar” adlı fotoğraf sergisiyle sezona hızlı bir giriş yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi, bu yıl Kocaelili sanatseverlere yoğun bir program hazırladı.

Sanat Galerisi bu yıl, resim, fotoğraf, seramik, heykel, karikatür ve geleneksel Türk süsleme sanatlarından olan Ebru-Hat sergisi olmak üzere toplam 18 sergi düzenleyecek. Sergilerin yanı sıra plastik sanatların çeşitli alanlarında söyleşiler ile yazar ve şairlerin konuk edileceği imza günleri düzenlenecek.

JAPON DOST YİNE GELİYOR
Galeri, ekim ayında özgün baskıresim sanatçısı Erdal Kurukuzu`nun kişisel sergisi ve “Özgün Baskıresim Teknikleri” konulu söyleşini sanatseverlerle buluşturacak.
2 Kasım tarihinden itibaren ise Japon özgün baskıresim sanatçısı Koh Isoda`nın sergisine ev sahipliği yapacak olan galeri, sanatçıyı ve eserlerini 14 Kasım tarihine kadar ağırlayacak. Kocaelili sanatseverler tarafından yakından tanınan Isoda, 2003-2004 yıllarında 17 Ağustos depreminde zarar gören Kocaeli halkına manevi destekte bulunmak amacıyla düzenlenen “Ruhun Gıdası Projesi” adlı sergiyle sanat galerisinin konuğu olmuştu.
Galeri, 17 Kasım tarihinden itibaren ise fotoğraf sanatında uluslar arası alanda kazandığı başarıları ile tanınan mimar ve fotoğraf sanatçısı Faruk Ertunç`un “Kömürcüler” adlı kişisel fotoğraf sergisiyle programına devam edecek.

HAZİRAN`A KADAR SÜRECEK
Sanat Galerisi`nin bu tarihten haziran sonuna kadar olan programı şöyle:

1-15 Aralık  : Fuad Başar; Esru ve Hat Sergisi
14-31 Aralık  : Saydan Akşit – Murat Turan; Resim Sergisi
5-15 Ocak  : Metin İnce; Resim Sergisi
24 Ocak  : Hüseyin Savran; Resim Sergisi
2-15   Mart  : Cemal Turgay; Fotoğraf Sergisi
16-31 Mart  : İ. Tahir Erdal; Resim Sergisi
6-16 Nisan  : İ.B.B Sanat Galerisi 6. yılı etkinlikleri
19- 30 Nisan  : KASK 9. fotoğraf günleri; Fotoğraf Sergisi
4-16 Mayıs  : Nezih Danyal 45. sanat yılı; Karikatür Sergisi
18-31 Mayıs  : Emel Şölenay; Seramik sergisi

Sanat galerisi haziran ayında ise, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Plastik Sanatlar Eğitim Merkezi`nin resim, heykel ve seramik sergilerine ev sahipliği yapacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!