Büyükşehir Ramazana hazır

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde çevre belediyeleriyle de sağlanan bütünlükle çerçevesinde Ramazan ayı boyunca Fevziye Camii arkasında eski Halkevi meydanında kurulan standlarda çeşitli etkinlikler yapılacak.

Ramazan ayının çok renkli geçmesi için kollarını sıvayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve çevre belediyeler adına Büyükşehir Belediyesi Gülser Ustaoğlu, Eğitim Kültür Daire Başkanı Sait Karaçorlu, Altınnal A.Ş Genel Müdürü Fahrettin Kandemir, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Turgut Çakar, Sağlık Daire Başkanı Turgut Şahinöz, Bekirpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Fahri Akbaş, Saraybahçe Belediyesi`nden Fikret kaya ve Nur Cengiz, Gölcük Belediyesi`nden İlhan Gümüş, Körfez Belediyesi`nden Ramazan Tuna, Gebze Belediyesi`nden Cemil Yaman, Kandıra Belediyesi`nden Mustafa Kantar, Derince Belediyesi`nden Salim Tekoğul,  Bekirpaşa Belediyesi`nden Nurten Canayakın, Karamürsel Belediyesi`nden Süleyman Yamak, etkinliklerin yapılacağı alanda planlama yapıp, incelemelerde bulundular.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, Ramazan ayı etkinliklerinin mükemmel geçmesi için çalışmaların sürdüğünü belirterek, “ Kocaeli olarak bir ilke imza atacağız. İlimizdeki tüm belediyelerimiz bir bütünlük içinde sosyal etkinliklerde görev alacak. Eski Halkevi meydanımızda gerekli düzenlemeler ve standlarımız kuruldu. 12 metreye 36 metre boyunda dev çadır kurarak, halkımıza her akşam 3 çeşit iftar yemeği vereceğiz. Ramazan ayımızın özüne uygun etkinlikler yapacağız. Kuracağımız 15 adet stand ile ‘Kitap Fuarı` açacağız. Kitap Fuarımızda ünlü yazarlarımızı konuk etmeyi planlıyoruz. Osmanlı evlerini oluşturup, esnafımızın Ramazan ayı boyunca satış yapmasını sağlayacağız” dedi.

Ustaoğlu, Teravih Namazı sonrası çeşitli etkinliklerinde yapılacağı belirterek, “Teraviih Namazı ardından kurulan çadırımız içinde kukla, meddah, tiyatro, skeç gösterileri, konferanslar ve paneller düzenleyeceğiz. Ülkemizde ilk kez tüm belediyelerin bir bütünlüğü içinde yapılacak olan bu etkinliklerimizde halkımız moral depolayacaktır” şeklinde konuştu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!