Büyükşehir oynuyor,federasyon oyunu bozmak istiyor

Lider Kağıtspor Buz Hokeyi takımı ile takipçisi Polis Akademisi ile yapacağı karşılaşma öncesinde sürpriz gelişmeler var

Türkiye Buz Hokeyi Süper Ligi`nde halen lider durumda bulunan Büyükşehir Kağıtspor, Ankara Büyükşehir Belediyesi`ni 21-3 gibi farklı bir skorla mağlup etti. Ancak hafta sonu lig ikincisi Polis Akademisi ile oynayacağı karşılaşma öncesinde sürpriz gelişmeler cereyan ediyor.

SERKAN`DAN 6 GOL

Türkiye Buz Hokeyi Süper Ligi`nde şampiyonluğa emin adımlarla yürüyen Büyükşehir Kağıtspor, hafta sonu kendi sahasında oynadığı Ankara Büyükşehir Belediyesi`ni farklı mağlup ederek hanesine iki puan daha yazdırdı. Karşılaşmanın ilk periyodunu 8-1 önde kapatan Büyükşehir Kağıtspor, ikinci periyotta skoru 16-2`ye taşıdı. Son periyotta 5 gol atıp 1 gol yiyen temsilcimiz karşılaşmayı 21-3 kazandı. Serkan 6, Oleg 3, Yavuz 3, Tuğcan 2, Caner 2, Hakan 2, Gökhun 2 ve Gürkan 1 gole imza attı.

GELENEĞİ BOZACAĞIZ

Büyükşehir Kağıtspor ligi lider tamamlamayı başardığı taktirde, buz hokeyi ligindeki önemli bir geleneği bozacak. Bu yıla kadar ülkemizi Avrupa kupalarında başkent takımları temsil ederken, önümüzdeki yıl büyük ihtimalle bayrağı Kağıtspor devralacak.

BAŞKENT`TE RAHATSIZLIK

Büyükşehir Kağıtspor`un bu çıkışı hiç kuşkusuz rakiplerini rahatsız ediyor. Özellikle Kocaeli`nde oynanan Polis Akademisi maçında Büyükşehir`in rakibini farklı skorla mağlup edip son maç öncesi büyük bir avantaj yakalaması, Ankara`da çeşitli hesapların yapılmasına yol açtı. Polis Akademisi takımının tekrar liderlik koltuğuna oturması için Ankara`da Büyükşehir`i en az 11 farkla mağlup etmesi gerekiyor. Polis Akademisi camiası da normal şartlarda bunun çok zor olacağının farkında.

ERTELEMEYİ RED ETTİLER

Bulgaristan`da oynanan Dünya Kupası maçları nedeniyle Büyükşehir`in başarılı oyuncusu Tony Batcarhov, Bulgar milli takımının kaptanlığını yaptığı için bu haftaki zorlu müsabakada forma giyemeyecek. Büyükşehir`in erteleme talebinde bulunmasına rağmen, Ankara`da bulunan Buz Hokeyi Federasyonu bu talebe red cevabı verdi.

FEDERASYONUN ÇİFTE STANDARTI

Tony Batcarhov`un yanı sıra, Buz Hokeyi Federasyonu tarafından verilen ilginç bir karar neticesinde Büyükşehir Kağıtspor`un Kanada`dan transfer ettiği Cengiz Çıplak da bu zorlu maçta forma giyemeyecek. Cengiz Çıplak, Kocaeli`nde oynanan maçta Polis Akademisi oyuncusu Ozan Güven ile sahada kavga etmiş ve her iki sporcu da iki maç ceza almıştı. Buz Hokeyi Federasyonu, Polis Akademisi oyuncusu Ozan Güven`in iki haftalık cezasını tamamladığını belirtirken, Cengiz Çıplak`ın cezasının ise bu haftadan itibaren başladığını açıkladı. Federasyon tarafından sergilenen bu yanlı tutum, Büyükşehir Kağıtspor camiasında şok etkisi yarattı.

GÖÇMEN: TAHMİN EDİYORDUK

Bulgaristan`da oynanmakta olan Dünya Kupası maçları için Sofya`ya giden Büyükşehir Kağıtspor antrenörü Tarık Göçmen ise, federasyonun böyle bir tutum sergileyeceğini tahmin ettiklerini belirterek, “Öyle ya da böyle bu işi bitireceğiz. Şampiyonluğu Kocaeli`ne getireceğiz” dedi. Büyükşehir Kağıtspor`un önümüzdeki sezon şampiyonlar liginde ilimizi temsil edeceğine inandığı için Bulgaristan`daki Dünya Kupası maçlarını izleyen Göçmen, burada şampiyonlar ligi için transfer çalışması yürüttüğünü kaydetti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!