Büyükşehir öğrencileri dinledi

Halk Kütüphanesi yetkilileri sordu, çocuklar okuma alışkanlıklarını anlattı

İzmit Endüstri Meslek Lisesi yanında bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Halk Kütüphanesi, Çocuk Kitapları Haftası dolayısıyla ilkokul öğrencilerini ağırladı. İlimiz çocuklarının Türkiye`deki okuma alışkanlığını masaya yatıran yetkililer, bu sayede öğrencilerin kütüphanelerden daha fazla yararlanmasına yönelik önemli ip uçları elde etti.

 

“ZAMAN AYIRILMALI”
“Çocuk ve Kitap” konulu söyleşide ortaya çıkan sonuçlardan biri, çocukların okumanın önemini kavradığı yönünde. Kitap okumanın insan hayatına erdem kattığına dikkat çeken öğrenciler, “Kitap okuyarak bilgimizi geliştiriyoruz, ufkumuzu açıyoruz” dedi, Türkiye`nin az okuyan bir ülke olmasını, kitap okumanın güzelliğinin bilinmemesine bağladı. Öğrenciler, kitap okumak için insanın gün içinde mutlaka kendine özel bir zaman ayırması gerektiğini vurguladı.

 

SON ÇIKAN KİTAPLAR
Söyleşiye katılan yaklaşık 50 ilköğretim okulu öğrencisi, söyleşide korsan kitap sorununu da tartışma fırsatı yakaladı. Korsan kitap ile haksız kazanç elde edilmesini yanlış olarak yorumlayan öğrenciler, kütüphanede son çıkan kitapların bulundurulmasını, böylece hem korsan kitaplara ilgi göstermeyeceklerini, hem de kütüphaneye daha sık geleceklerini söyledi.

“GÜNCELLİYORUZ”
Öğrencilerin bu yöndeki isteklerini not eden yetkililer, kütüphanedeki kitapları öğrencilerin taleplerine göre güncellemeye çalıştıklarını vurguladı. Büyükşehir Belediyesi Halk Kütüphanesi`nin 20 bin kitap ve internet bağlantılarıyla okurlara hizmet verdiğini kaydeden yetkililer, öğrencilerin beklentilerini, hangi tür kitapları okumak istediklerini öğrenme imkanı buldu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!