Büyükşehir, nostaljı rüzgarı estiriyor

Büyükşehir, Karamürsel, Dilovası, Körfez ve İzmit merkezde her akşam 3 bin 500 kişiye iftar veriyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu yıl iftar çadırlarını Karamürsel, Dilovası, Körfez ve İzmit merkezde kurarken, Ramazan etkinliklerini ise bütün ilçe ve beldelere yaydı. Her akşam 3 bin 500 kişiye yemek verilirken, etkinlikler sayesinde nostaljı rüzgarı esiyor.

3 BİN 500 KİŞİYE YEMEK
İzmit Anıtpark´a 2 bin kişilik iftar çadırı oluşturan Büyükşehir Belediyesi, bu yıl Karamürsel, Körfez ve Dilovası´na 500´er kişilik çadır kurarak, insanlara çadırda iftar keyfi yaşatıyor. Büyükşehir Belediyesi böylece her akşam 3 bin 500 kişiye iftar yemeği verme fırsatı bulurken, çadırlar dolup taşıyor. Bazen insanlar iftar için çadırlar önünde kuyruklar oluşturuyor. Uygulama ilgi ile karşılandı. İlçe ve belde insanları, iftar çadırlarına akın ederken, gelecek yıl bu sayının artırılması hedefleniyor.

ETKİNLİKLER YAYILDI
Ramazan çadırlarını ilçelere yayan Büyükşehir Belediyesi, Ramazan etkinliklerini ise bütün ilçe ve beldelere yaydı. Etkinlikler Çayırova, Değirmendere, Karamürsel, Gelze, Dilovası, Gölcük, Bahçecik, Yuvacık, Yeniköy, Yazlık,Derbent, Kullar, Tavşancıl, Kandıra, Maşukiye gibi ilçe ve beldelerde gerçekleşen etkinliklerde her şeyi bulmak mümkün. İnsanlar bu etkinlikler sayesinde adeta nostalji rüzgarı yaşama şansı buluyor.

“İŞTE O ESKİ RAMAZANLAR”
Etkinliklerle, kukla oyunları ile geleneksel Türk Tiyatrosu yaşatılmaya çalışılırken, türküler, ilahiler ve sohbetlerle geçmiş zamanlar günümüze taşınıyor. Esen nostalji rüzgarı, bu etkinliklere ilginin giderek artmasını sağlıyor. İzmit Halk Eğitim Merkezi´nde sahneye konulan “Ramazan Eğlenceleri” adlı oyunla Türk Tiyatrosu´nun temel taşlarından olan ortaoyunu vatandaşın beğenisine sunuluyor. Oyun büyük ilgi gördü. Süleyman Demirel Kültür Merkezi´nde ise Büyükşehir Belediyesi Tasavvuf Korusu izleyenlere muhteşem bir konserler vermeyi sürdürüyor. Korunun birbirinden etkili ilahileri ile mistik bir dünyaya dalan Kocaelililer ayrıca sema gösterisini izleme fırsatı yakalıyor.

19. GÜN AHMET ÖZHAN GELİYOR
Büyükşehir Belediyesi, etkinlikleri çerçevesinde Türk Sanat ve Tasavvuf Müziğinin önemli seslerinden Ahmet Özhan´ı Kocaelililerle buluşturacak. Ramazan´ın 12. günü Dolphin Kültür Merkezi´nde sahne alacak olan Özhan birbirinden güzel şarkı ve ilahilerini Kocaelililer için seslendirecek. Konser tüm etkinlikler gibi 21.30´da başlayacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!