Büyükşehir Meclisi yine değişti

Büyükşehir sınırlarını genişleten 5216 sayılı Büyükşehir Kanunu`nun kabulünden sonra üye sayısı ve isimleri sıkça tartışılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi`nde dün 3. kez değişiklik meydana geldi.

Büyükşehir sınırlarını genişleten 5216 sayılı Büyükşehir Kanunu`nun kabulünden sonra üye sayısı ve isimleri sıkça tartışılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi`nde dün 3. kez değişiklik meydana geldi. Gebze 1. Seçim Kurulu`nun Büyükşehir Belediyesi`ne gönderdiği resmi yazıda, Darıca, Çayırova ve Dilovası Belediye Meclisi kontenjan üyelerinin, 1. sırada bulunan üyelerin yerine Büyükşehir Belediyesi`ne girmeye hak kazandığı belirtildi.

8 BELDE VE GEBZE
Daha önce aynı gerekçeyle yapılan itirazlar nedeniyle, Alikahya, Değirmendere, Hereke, İhsaniye, Kullar, Köseköy, Uzunçiftlik, Yuvacık Belediyeleri`nde kontenjan üyeleri Büyükşehir Meclisi`ne girme hakkı kazanmıştı. Gebze Belediyesi`nin CHP`li üyesi Sabri Atilla ise Büyükşehir Meclisi`ne 4. sıradan kendisinin gitmesi gerektiği yönündeki itirazının kabul edilmesi nedeniyle, AK Partili Satı Mehmet Külte`nin yerine meclis toplantılarına katılmaya başlamıştı. Gerçekleşen son değişikliklerle ise meclis üyesi sayısı ve partilere göre dağılımında herhangi bir değişiklik olmadı.

Büyükşehir Meclis üyeliği düşen ve kazanan isimler:

DARICA BELEDİYESİ
Giden: Ayhan Naci Yılmaz
Gelen: Ali Özdağ

ÇAYIROVA BELEDİYESİ
Giden: Savaş Özdemir
Gelen: Mehmet Zeyneloğlu

DİLOVASI BELEDİYESİ
Giden: Erol Başoğlu
Gelen: İhsan Meral

Bizi;
sosyal medyada takip edin!