Büyükşehir, Kütüphaneler Haftası`nda ünlü yazarları okurlarıyla buluşturacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Kütüphane Haftası nedeniyle Kocaelili kitap severleri yazın hayatının ünlü yazarlarıyla buluşturmaya hazırlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi Eğitim Kültür Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında ilk olarak Cumhuriyet Gazetesi yazarı ve Sosyolog Emre Kongar, 28 Mart günü SDKM tiyatro salonunda bir söyleşi gerekleştirecek. Saat 19.00`da başlayacak olan söyleşide Prof. Dr. Kongar, “Küreselleşme” konusunda katılımcıları bilgilendirecek.

KONGAR KİMDİR?
Reşit Emre KONGAR, 1981 yılında “Atatürk ve Devrim Kuramları” adlı takdim teziyle Hacettepe Üniversitesi Senatosu`nca profesörlüğe yükseltildi.

1992-95 yılları arasında Kültür Bakanlığı Müsteşarlığı görevini yürüten Emre Kongar, halen Yıldız Teknik, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, ve Müjdat Gezen Sanat Merkezi`nde de hocalık yapmaktadır.

Hocaefendi`nin Sandukası, Ben Müsteşarken, Demokrasi ve Laiklik, 21.Yüzyılda Türkiye, Yamyamlara Oy Yok, Konsantremi Bozma!, 28 Şubat ve Demokrasi, Kızlarıma Mektuplar, Yozlaşan Türkçe, Babam, Oğlum, Torunum ve Trajikomik adlı bir çok eseri olan Prof. Dr. Cumhuriyet Gazetesi`ndeki yazarlık görevini de yürütmektedir.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Prof. Dr Kongar`ın ardından 5 Nisan günü de yazar Necdet Neydim`i ağırlayacak. Saat 14.00`de, SDKM`de Kocaelililerle buluşacak olan Neydim “Kitap Benim Nasıl Arkadaşım” olur konulu bir söyleşi gerçekleştirecek.