Büyükşehir karatecileri her yerde kürsüde

Kağıtspor´lu karateciler, kulüplerinin yanı sıra okul müsabakalarında da başarılı sonuçlar elde ediyor

Karate branşında ilimizin en başarılı takımları arasında yer alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Karate Takımı, haftanın 6 günü antrenman yaparak çalışmalarını sürdürüyor. Birçok başarılı sonuca imza atan karateciler, okulları adına katıldıkları müsabakalarda da önemli başarılar elde ediyor.

OKULLARINDA DA BAŞARILILAR
Geçtiğimiz hafta Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Bursa`da yapılan Okullararası Türkiye Şampiyonası`na okulları adına katılan Büyükşehir Kağıtspor`un 5 lisanslı sporcusu, 2 altın, 2 gümüş, 1 de bronz madalya kazandı. 55 kiloda Tuba Yenen Mimar Sinan Lisesi ve 65 kiloda Yunus Erşeker Gazi Lisesi adına katıldıkları şampiyonda birinciliğe ulaşırken, 50 kiloda Asuner Yıldırımer, İzmit EML ve 55 kiloda Hasan Kurt, Atatürk EML adına katıldıkları şampiyonada ikinci oldu. 70 kiloda Sabancı Anadolu Teknik Lisesi adına mücadele eden Batuhan Yorulmaz ise, üçüncü olmayı başardı.

SIRADA ADANA VAR
Büyükşehir Kağıtspor karatecilerinin şimdiki hedefi ise, 17-18 Aralık tarihleri arasında Adana`da yapılacak olan Okullararası Minikler Türkiye Şampiyonası. İlimizde Karate sporunun Kata dalında yarışan tek sporcusu olan Büyükşehirli Taygun Akyıldız, altın madalya beklediğimiz isimlerden biri. Yarışmaya 35 kg`da 50. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu adına katılacak olan Taygun, Kata`nın yanı sıra Komite`de de dövüşecek. Çağla Kara 30 kiloda Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu adına, Büşra Çoban da 50 kiloda 28 Haziran İlköğretim Okulu adına Komite`de mücadele edecek.

SUSURLUK`TAKİ ŞAMPİYONA
7 Ocak tarihinde Balıkesir Susurluk`ta yapılacak olan İller Arası Karate Ligi`ne 30 sporcusuyla katılacak olan Büyükşehir Kağıtspor, ilk iki ayakta aldığı birincilik unvanını bırakmamakta kararlı. Toplam 6 ayaktan oluşan Karate Ligi`nin 3. ayağı sonrasında elemeler yapılacak ve ilk 6 sırayı elde eden takımlar final grubuna yükselmeye hak kazanacak. Yaklaşık 20 takımın 500 sporcuyla mücadele ettiği ligde, temsilcimiz Büyükşehir Kağıtspor takımı Türkiye şampiyonluğunu hedefliyor.

ERŞEKER, SAMSUN`A GİDECEK
Öte yandan ocak ayının son haftası Samsun`da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası seçmelerine Kocaeli Büyükşehir Kağıspor adına Yunus Erşeker de katılacak. Gazi Lisesi`nde öğrenimini sürdüren 17 yaşındaki Erşeker, milli takıma seçildiği taktirde, ilimizi ve ülkemizi Avrupa ringlerinde temsil edecek.

HAFTANIN 6 GÜNÜ ANTRENMAN
Antrenör Timur Doğan nezaretinde haftanın 6 günü çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Karate Takımı, Salı-Perşembe-Cumartesi günleri 19.00-20.00 saatleri arasında Olimpik Buz Sporları Salonu`nda, Pazartesi-Çarşamba-Cuma günleri ise yine aynı saatlerde Tatami Spor Salonu`nda antrenman yapıyor.

“SPORCULARDAN ÇOK UMUTLUYUM”
Antrenör Doğan, “Sporcularımız hem okulları adına, hem de Büyükşehir Kağıtspor adına katıldıkları müsabakalarda gayet başarılı. Yaklaşık 55 karateciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Karate sporunda ilerisi için çok umutlu olduğum sporcularım var. Önümüzdeki dönemde bu sporcularımızı en iyi yerlerde görürsek kimse şaşırmasın. Amacımız Türkiye ve Avrupa ringlerinde Kocaeli`nin adını en iyi şekilde temsil etmektir” dedi. Doğan ayrıca, Büyükşehir Kağıtspor Kulübü kapılarının herkese açık olduğunu vurgulayarak, karate sporunu yapmak isteyen tüm gençleri davet etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!