Büyükşehir İtfaiyesinden baca temizliği

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, her yıl düzenli olarak sürdürdüğü baca temizliği hizmetini yeniden başlattı.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri, Türkiye`de her yıl bina yangınlarının yüzde 20`sinin temizlenmeyen bacalardan ileri geldiğini hatırlattı.

OKULLARA ÜCRETSİZ
Bacasının temizlenmesini isteyen vatandaşların bu isteklerini Alo 110`u aramaları gerekiyor. Müracaata çok kısa bir süre sonra cevap veren itfaiye ekipleri, hemen harekete geçerek baca temizliğini 20 dakika gibi kısa bir sürede gerçekleştiriyor. Okullara ücretsiz olarak verilen ve kış aylarında yaşanabilecek yangın ihtimaline karşı alınan bu önlemin bedeli ise sadece 7 milyon 500 bin lira.

ZAFER İ.Ö.O`NUN BACASI TEMİZLENDİ
Öte yandan İtfaiye Daire Başkanlığı`na okullarının bacasının temizlenmesini isteyen bir yazıyla başvuran Zafer İlköğretim Okulu`nun bu talebi bugün okula giden itfaiye erleri tarafından gerçekleştirildi. İtfaiye er Bahtiyar Aydın ve İtfaiye er İsmail Ocak Zafer İlköğretim Okulu`nun bacasını temizleyerek kış ayına hazır hale getirdi. Büyükşehir`in bu hizmetinden son derece memnun olduklarını belirten Okul Müdürü Hakan Koçer, “Herhangi bir baca tütmesi ve buna benzer bir problem yaşamamak ve yangından korunmak için önlem almak istedik” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!